Home » D:News » Francezii vor lansa autoturisme electrice mai ieftine de 7.500 de dolari

Francezii vor lansa autoturisme electrice mai ieftine de 7.500 de dolari

12.04.2015
Francezii vor lansa autoturisme electrice mai ieftine de 7.500 de dolari
Ideea aparţine ministrului Mediului.

În timpul Conferinţei Părţilor Convenţiei-Cadru a Naţiunilor Unite privind Schimbările Climatice (COP21), desfăşurată la Paris, în perioada 30 noiembrie – 11 decembrie, ministrul francez al Mediului, Ségolène Royal, a adus în discuţie nevoia suplimentării producţiei de autoturisme electrice.

În concepţia sa, companiile producătoare de maşini ar trebui să introducă pe piaţă modele de mici dimensiuni, a căror alimentare să fie făcută într-un timp foarte scurt. Ministrul propune ca preţul maxim al acestor autoturisme să nu depăşească 7.500 de dolari, dar să nu fie mai ieftine de 5.300 de dolari.

Guvernul de la Paris plănuieşte să investească masiv în producţia de autoturisme electrice, în contextul în care locuitorii capitalei franceze, dar nu numai, se confruntă cu efectele poluării provocate de gazele de eşapament. Totodată, liderii ţării speră că îmbunătăţirea acestui sector auto va duce la creşterea competitivităţii şi, implicit, la apariţia unor noi tehnologii în domeniu.

Nu este pentru prima dată când o ţară sprijină introducerea pe piaţă a automobilelor electrice ieftine. De exemplu, India a început producţia vehiculului electric denumit e2o, disponibil la preţul de 15.000 de dolari. Vânzările au fost, însă, foarte scăzute, cel mai probabil din cauza sumei pe care, cu greu, şi-o puteau permite posibilii clienţi.

Sursa: gizmodo.com