Home » D:News » Trei tipuri de marijuana vor fi comercializate în farmaciile din Uruguay începând cu 2016. Cât va costa gramul

Trei tipuri de marijuana vor fi comercializate în farmaciile din Uruguay începând cu 2016. Cât va costa gramul

Trei tipuri de marijuana vor fi comercializate în farmaciile din Uruguay începând cu 2016. Cât va costa gramul
Publicat: 07.12.2015
Trei tipuri de marijuana, obţinute din tot atâtea feluri de canabis, vor fi comercializate în farmaciile din Uruguay, în 2016, informează Reuters.

Fiecare varietate va conţine diferite cantităţi ale compuşilor tetrahidrocanabinol (THC) şi cannabidiol (CBD), potrivit declaraţiilor preşedintelui autorităţii de reglementare a medicamentelor, Milton Romani.

„Vor exista trei opţiuni cu indicaţii referitoare la efecte care îi vor îndruma pe începători să pornească de la nivelul cel mai scăzut de THC”, a declarat Romani, aflat la Expocannabis 2015, un eveniment care se desfăşoară până luni la Montevideo. Acesta nu a făcut cunoscute numele celor trei varietăţi.

Uruguay a devenit, în 2013, prima ţară care a legalizat cultivarea şi distribuirea de marijuana, cu scopul de a controla traficul şi de a anihila reţelele, dar şi de a taxa consumul.

Autorităţile au creat plante distincte genetic, pe care le pot urmări, pentru a se asigura că nu sunt scoase în afara graniţelor ţării, spre a ajunge pe piaţa neagră, a mai spus Romani.

Guvernul estimează că utilizatorii de marijuana înregistraţi vor putea cumpăra drogul din farmacii de la jumătatea anului viitor, când cele două companii care deţin licenţă de producţie vor începe comercializarea lotului de aproximativ 4 tone.

Marijuana va fi vândută în Uruguay la preţul de 1 dolar pentru un gram, iar localnicii au dreptul să cumpere până la 40 de grame pe lună.

Legea prin care în Uruguay sunt permise cultivarea şi comercializarea de marijuana a atras atenţia întregii lumi, în timp ce diplomaţii dezbat dacă legislaţia antidrog strictă este eficientă.

Autorităţile din Uruguay au acordat licenţe de cultivare a marijuanei pentru două companii, iar, până în prezent, au fost înregistrate 3.200 de persoane care pot cultiva până la şase plante pentru uz personal.

În plus, se duc tratative privind posibilitatea de a exporta marijuana în scopuri medicale în Statele Unite ale Americii şi Europa.

„Vrem să facem lucrurile corect, iar, dacă durează mai mult, asta este. Trebuie să fim foarte atenţi cu asta, pentru că orice gafă poate distruge o experienţă unică în lume”, a mai declarat Romani pentru Reuters.

Sursa: Mediafax

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase