Home » D:News » La doar 15 ani, o fată de clasa a IX-a a uimit marile companii din energie cu invenţia sa

La doar 15 ani, o fată de clasa a IX-a a uimit marile companii din energie cu invenţia sa

La doar 15 ani, o fată de clasa a IX-a a uimit marile companii din energie cu invenţia sa
Publicat: 09.12.2015
Hannah Herbst, o adolescentă în vârstă de 15 ani din Florida, a inventat un dispozitiv care absoarbe energie din valurile mării, realizat din materiale reciclate.

Prototipul i-a adus fetei premiul I la concursul Discovery Education 3M Young Scientist Challenge.

După ce multe mari companii au cheltuit milioane de dolari pentru a pune în funcţiune uzine energetice subacvatice care să reuşească să colecteze energie din valurile mării, o adolescentă de 15 ani din Florida a inventat o alternativă la scară mai mică a acestor giganţi, aplicabilă pentru ţările în curs de dezvoltare, care costă doar 12 dolari, scrie FastCoExist.

Elevei de clasa a noua i-a venit ideea de a realiza acest dispozitiv care să producă energie regenerabilă în urma unei corespondenţe cu prietena ei din Etiopia. „Am aflat că acolo nu au suficientă energie şi că nu au acces la lucruri pe care eu le folosesc în fiecare zi”, susţine Hannah Herbst. „Navigam într-o zi cu barca prin gloful Boca Raton împreună cu familia mea şi barca noastră a fost zdruncinată de curenţi. Şi atunci m-am gândit: de ce să nu folosesc această putere?”.

Citeşte continuarea în Gândul!

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase