Home » D:News » 5 mituri legate de marile religii ale lumii. Ce reprezintă, cu adevărat, Steaua lui David – FOTO

5 mituri legate de marile religii ale lumii. Ce reprezintă, cu adevărat, Steaua lui David – FOTO

Publicat: 03.01.2016
Legile după care este organizată o religie oferă adepţilor săi şansa de a le interpreta, trecându-le prin filtrul propriei conştiinţe

Fiecare cult religios este guvernat de o doctrină. Legile după care este organizată o religie oferă adepţilor săi şansa de a le interpreta, trecându-le prin filtrul propriei conştiinţe. Apar, astfel, numeroase mituri legate de religii, care, uneori, pot deranja sau, din contră, pot stârni râsul.

Iată care ar putea fi cinci dintre cele mai interesante mituri legate religiile lumii contemporane:

5. Membrii comunităţii Amish nu folosesc mijloacele tehnologiei actuale

Aceştia sunt recunoscuţi pentru faptul că respectă cu stricteţe valori morale precum: modestia, productivitatea şi comuniunea. 

Foto: enkivillage.com

Despre membrii comunităţii Amish se spune că nu folosesc mijloacele pe care le oferă tehnologia, însă acest lucru nu este adevărat. Ei se bucură de facilităţile pe care le oferă utilizarea unor obiecte precum telefoanele mobile sau maşinile de spălat rufe, cu condiţia ca acestea să nu fie folosite în mod excesiv. În opinia lor, existenţa omului pe Pământ nu ar trebui să fie guvernată de excese, aşa cum observă ei că se întâmplă astăzi. 

4. Steaua lui David reprezintă simbolul antic al Iudaismului

Steaua cu şase colţuri este asociată, în general, cu religia iudaică, dar şi cu comunitatea evreiască. Se spune că acest simbol a fost folosit pentru prima dată pe scutul regelui David, pentru a-i ameninţa pe cei care încercau să-l atace de faptul că vor fi trimişi la zeul al cărui simbol era etalat. 

Foto: haikudeck.com

Nimic mai fals. Steaua lui David nu are nicio legătură cu această poveste. Simbolul pe care îl ştim cu toţii nu este decât o formă geometrică, utilizată pentru a decora interioarele sinagogilor. Ceea ce noi numim astăzi „Steaua lui David” a început să fie utilizată ca simbol al iudaismului începând cu secolul al XIX-lea, când apare pe steagul comunităţii evreieşti din Praga.

3. Ideile creaţionismului au împiedicat dezvoltarea ştiinţei

Descoperirea de noi dovezi privind evoluţia istorică a Universului şi în special a planetei noastre alimentează discuţiile privind invaliditatea ideilor creaţioniste. Adepţii teoriei conform căreia Dumnezeu a făcut lumea în şase zile, iar în cea de-a şaptea s-a odihnit sunt daţi la o parte pentru opiniile lor, deşi, se pare, că această concepţie nu a apărut odată cu creştinismul.

Foto: dvau.org

Ideea referitoare la faptul că Pământul nu are o vârstă mai veche de 6.000 de ani a fost vehiculată la începutul secolului al XX-lea, de un pseudo-geolog canadian, pe nume George McCready Price. Acesta se împotrivea cu înverşunarea ideilor evoluţionismului, răspândindu-şi în mod public ideile despre planeta noastră „recent” formată. 

2. Musulmanii neagă existenţa lui Iisus Hristos

Este binecunoscut faptul că în religia musulmană există un singur Dumnezeu, Allah, iar profetul său este Mohamed. Există, însă, un neadevăr în această frază: Mohamed nu este singurul profet al islamului.

Foto: shiawisdom.com

Isa, aşa cum apare menţionat Iisus în textul Coranului, este recunoscut ca Mesia. Hristos nu este, însă, adulat ca fiiind fiul lui Dumnezeu sau chiar Dumnezeu însuşi, ci doar unul dintre profeţii care l-au precedat pe Mohamed şi anume: Adam, Abraham, Noe, David, Moise, Ioan Botezătorul. În ordine cronologică, urmează Iisus Hristos şi Mohamed, cel din urmă fiind considerat de musulmani ca fiind cel mai important profet.

1. În religia budistă nu există Rai sau Iad

Pentru budişti, reîncarnarea reprezintă o certitudine. Ei cred că ciclul vieţii se poate repeta la infinit, ceea ce înseamnă că după moarte, sufletul nostru va renaşte într-o altă vietate. Prin urmare, suntem tenaţi să credem că în budism raiul şi iadul nu îşi au locul.

Foto: asiasociety.org

Lucrurile nu stau tocmai aşa. Budiştii cred în existenţa iadului, ba mai mult, în existenţa mai multor iaduri. Conform doctrinei budiste, faptele rele pe care le faci contează la fel de mult ca faptele bune, în momentul în care renaşti într-un alt corp. Drept urmare, ar trebui să fim atenţi la ceea ce facem pe parcursul existenţei noastre, pentru că dacă suntem răi, vom renaşte în „Regatele Iadului” sau, dacă am făcut fapte bune, vom renaşte în „Regatele Raiului”.

Sursa: cracked.com

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase