Prima pagină D:News

Leguma care a schimbat cursul istoriei. Este cultivată încă de acum 8000 de ani - VIDEO

Redactia Descopera.ro | 01.01.2016 | ● Vizualizări: 10769
Sursa: tyrol.com     + zoom
Galerie foto (1)

Planta a fost adusă în Europa de marinarii spanioli

Partea comestibilă din această legumă este tuberculul. Când acesta atinge dimensiunea optimă, îl scoatem din pământ, îl curăţăm şi îl folosim la pregătirea mesei. Este vorba de cartof, prezent în farfuriile noastre sub diferite forme (piure, cartofi prăjiţi, chips-uri etc.).

Deşi puţini se aşteaptă, cultivarea acestei plante a schimbat cursul istoriei. Practic, debutul epocii moderne coincide cu aducerea primilor tuberculi de cartofi în Europa. Coincidenţa se explică prin faptul că la sfârşitul secolului al XV-lea, exploratorii europeni se întorc din călătoria lor către Lumea Nouă cu o legumă total necunoscută locuitorilor bătrânului continent.

Cartoful a fost adus de marinarii spanioli din zonele agricole ale Imperiului Incaş, unde se cultiva de aproape 8000 de ani. Fiind o legumă uşor adaptabilă la condiţiile climatice, cartoful a început să fie cultivat pe scară largă. Prin urmare, alimentaţia europenilor s-a îmbunătăţit semnificativ, iar numărul populaţiei a început să crească.Ce s-a întâmplat după aceea, puteţi urmări în clipul de mai jos:

Sursa: Gizmodo

ASCULTĂ CE GÂNDEȘTI