Home » D:News » Ce ne face cu adevărat fericiţi? SOLUŢIILE oferite de oamenii de ştiinţă – FOTO

Ce ne face cu adevărat fericiţi? SOLUŢIILE oferite de oamenii de ştiinţă – FOTO

Publicat: 17.12.2015
Cercetătorii din domeniul neurologiei spun că prin intermediul unor obiceiuri simple putem fi mult mai fericiţi, relatează time.com. Conform unui studiu publicat recent, tot ce trebuie să facem este să ţinem cont de lista următoare.

Ce ne face cu adevărat fericiţi? Aceasta este întrebarea la care Alex Korb, un cercetător din domeniul neurologiei, din cadrul UCLA, a găsit răspunsul. Acesta a conceput o listă simplă cu sugestii, având scopul de a ne face mai fericiţi cu fiecare zi.

1. Ascultă muzica din cele mai fericite momente din viaţă 

Liniile melodice au un impact impresionant asupra creierului, amintindu-ne de locuri în care am mai auzit acele melodii specifice. 

„Să presupunem că perioada liceului a fost cea mai fericită. Dacă începi să asculţi melodii pe care le fredonai atunci, vei ajunge să te conectezi cu acele momente fericite, reuşind să aduci în prezent o parte din sentimentele respective”, a declarat Korb pentru time.com.

2. Zâmbeşte şi poartă ochelari de soare

De multe ori, creierul nostru primeşte informaţii diverse şi nu ştie cum să reacţioneze, astfel că se orientează după diverse indicii, fenomen denumit „biofeedback”.

De exemplu, atunci când suntem fericiţi avem tendinţa de a zâmbi, iar atunci când zâmbim creierul poate să perceapă acest lucru spunând „zâmbesc, deci sunt fericit”.

Pornind de la acest principiu, atunci când suntem abătuţi tot ce trebuie să facem este să zâmbim. „Trebuie să ne păcălim creierul până când îl vom convinge că avem motive de a fi fericiţi”, explică Alex Korb.

Citeşte continuarea în Mediafax.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase