Prima pagină D:News

Poluarea a atins cote alarmante în Milano, circulaţia unor maşini cu motoare diesel fiind interzisă - FOTO

Redactia Descopera.ro | 12.17.2015 | ● Vizualizări: 1773
Poluarea a atins cote alarmante în Milano, circulaţia unor maşini cu motoare diesel fiind interzisă - FOTO (Imagine: Corriere Milano)     + zoom
Galerie foto (2)

Autorităţile italiene au luat măsuri speciale în zona metropolitană Milano, din cauza nivelului mare al poluării care durează de 25 de zile, Primăria milaneză interzicând circulaţia vehiculelor cu motoare diesel euro 3, informează site-ul cotidianului Corriere della Sera.

Poluarea a atins cote alarmante în Milano, circulaţia unor maşini cu motoare diesel fiind interzisă - FOTO (Imagine: Corriere Milano)

Poluarea a atins cote alarmante în zona metropolitană Milano (nordul Italiei), fiind peste limitele maxime admise de 25 de zile consecutive. Autorităţile au stabilit că este vorba de cea mai gravă situaţie înregistrată în nordul Italiei în ultimii patru ani.

"Situaţia se va schimba abia după Crăciun, spre sfârşitul lunii. Temperaturile au crescut în ultima vreme, fiind la nivelul de 7 grade Celsius. Deocamdată, nu există şanse de ploaie sau de ninsoare", a explicat Pamela Turchiariolo, de la Institutul Meteorologic situat în zona Domului din Milano.În acest context, Primăria oraşului Milano a luat măsuri speciale pentru diminuarea smogului. Pentru a stimula locuitorii să utilizeze mai mult transportul în comun, biletele pentru o călătorie vor fi valabile o zi, iar copiii însoţiţi de un adult care au până în 14 ani vor circula gratuit.

În plus, Primăria oraşului Milano şi suburbiile milaneze au decis interzicerea temporară a circulaţiei vehiculelor dotate cu motoare diesel euro 3 fără filtre de particule.

Sursa: Mediafax