Prima pagină D:News

Cum a marcat NASA lansarea ultimului episod din seria Star Wars - FOTO, VIDEO

Redactia Descopera.ro | 12.19.2015 | ● Vizualizări: 2840
Cu ocazia lansării ultimului episod Star Wars, NASA a făcut publice imagini cu un "Lightsaber" din Univers      + zoom
Galerie foto (2)

Agenţia spaţială a făcut publică o fotografie spectaculoasă din galaxia noastră realizată cu ajutorul telescopului Hubble. Imaginea seamănă cu o proiecţie a celebrului Lightsaber din "Star Wars/Războiul Stelelor", informează Popular Science.

"Sabia cosmică" sau ceea ce pare a fi Lightsaber-ul din "Star Wars/Războiul Stelelor" este situată foarte departe în galaxia noastră, la aproximativ 1350 de ani-lumină, poziţia ei precisă aflându-se în interiorul Calei Lactee, relatează în pagina electronică Popular Science.

Cercetătorii din cadrul NASA au declarat că "piesele" Lightsaber-ului cosmic reprezintă două jeturi de material incredibil de fierbinte rezultat din procesul de creare a unei stele noi. Jeturile sunt situate de-a lungul axei de rotaţie a stelei. De-a lungul fiecăruia dintre jeturi sunt noduri de gaze nebuloase, denumite ştiinţific Herbig-Haro obiecte. Formaţiunea este stituată în complexul de nor molecular Orion B, un loc unde se nasc multe stele noi.

Nu este o coincidenţă faptul că NASA a făcut publice imaginile cu ocazia premierei "Star Wars/Războiu Stelelor". "Industria science fiction a fost o sursă de inspiraţie pentru generaţii de oameni de ştiinţă şi ingineri, iar seria de filme Star Wars nu face excepţie," a declarat John Grünsfeld, unul dintre administratorii NASA pentru misiunile spaţiale.

Citeşte continuarea în Mediafax.