Home » D:News » Cum se shimbă comportamentul femeii în funcţie de percepţia bărbatului? Rezultatele uimitoare ale unui studiu recent

Cum se shimbă comportamentul femeii în funcţie de percepţia bărbatului? Rezultatele uimitoare ale unui studiu recent

Publicat: 23.12.2015
Ce determină nivelul de atractivitate? Sunt cunoscuţi indicii statici precum trăsăturile feţei sau forma corpului. Dar frumuseţea merge dincolo de caracteristicile fizice ale unei persoane: limbajul corpului contribuie şi el la creşterea (sau scăderea) sexualităţii unei persoane.
Comportamentul non-verbal manifestat de persoanele de sex masculin influenţează comportamentul femeilor, făcându-le să fie şi să se simtă mai senzuale, potrivit unui studiu realizat de psihologii Mark Snyder, Beth Tanke şi Ellen Berscheid, scrie psychologytoday.com.
 
Bărbaţilor, participanţi la experimente, li s-a spus că vor vorbi la telefon, pe rând, cu diferite peroane de sex feminin. Unele interlocutoare vor fi atractive, iar altele lipsite de atractivitate. Pentru unii bărbaţi, cercetătorii le-au prezentat şi fotografii.
 
În paralel, a fost analizat şi comportamentul femeilor din timpul conversaţiilor telefonice. Dacă bărbaţii credeau că vorbesc cu o femeie atractivă, convingerea acestora s-a transmis partenerelor de conversaţie şi s-a reflectat în comportamentul femeilor, devenind mai senzuale. 
 
 
Ideea centrală este că femeile îşi modifică comportamentul în funcţie de limbajul non-verbal al bărbaţilor şi de ceea aceştia cred despre ele. Iar o femeie care simte că este atrăgătoare, devine mai senzuală şi este percepută ulterior ca fiind cu mult mai atrăgătoare, indiferent de caracteristicile fizice pe care le prezintă.
 
Concluziile psihologilor: Dacă o persoană este tratată ca fiind atrăgătoare (din punct de vedere fizic, sau având în vedere calităţile intelectuale, ori umorul), aceasta se va comporta într-o manieră similară felului în care este percepută şi tratată.
 
Frumuseţea este în ochii privitorului şi el poate să influenţeze comportamentul persoanelor pe care le admiră, făcându-le sau nu mai atractive.
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase