Home » D:News » Crăciunul 2015, unul dintre cele mai calde din istorie, cu temperaturi-record în Europa şi America – FOTO

Crăciunul 2015, unul dintre cele mai calde din istorie, cu temperaturi-record în Europa şi America – FOTO

Publicat: 26.12.2015
Acest Crăciun va rămâne în memorie ca unul dintre cele mai călduroase din istorie, termometrele indicând temperaturi-record în Europa, dar şi în America, relatează Le Figaro în ediţia electronică de vineri.

Meteo-France a prognozat pentru vineri temperaturi minime cuprinse între 5 şi 10 grade Celsius şi maxime între 11 şi 15 grade în partea de nord a Franţei sau de 14-19 grade în sud. Aceste temperaturi sunt în medie cu 8-10 grade mai mari decât mediile anuale şi se situează la niveluri-record pentru perioada de Crăciun.

„Este cel mai cald (Crăciun) din Franţa de la începutul măsurătorilor meteo şi, fără îndoială, nu a mai existat o lună decembrie atât de caldă la Paris din 1658”, a declarat pentru Le Parisien meteorologul Frédéric Decker, de la Meteonews.fr.

(Imagine: Le Figaro)

Temperaturile sunt la fel de ridicate în restul Europei, dar şi dincolo de Atlantic. Joi, s-au înregistrat 22,2 grade Celsius la New York, o temperatură care nu s-a mai măsurat într-o zi de 24 decembrie din 1871. În aceste condiţii, turiştii s-au plimbat prin Manhattan îmbrăcaţi în tricouri, iar o artistă cânta pe stradă purtând doar un costum de baie.

În Virginia, portul Norfolk a înregistrat un alt record, de 28 de grade Celsius. Temperaturi ridicate s-au înregistrat şi în Canada, cu peste 21 de grade Celsius la Saint-Anicet, în Quebec.

La Londra, trecătorii au profitat de asemenea de căldură şi s-au întins pe iarbă în parcuri. De altfel, în Marea Britanie narcisele deja au înflorit, fără ca măcar să fi început iarna.

În staţiunile montane din Germania şi Franţa, zăpada poate fi văzută doar pe mici porţiuni, astfel că pasionaţii de schi nu pot practica sportul preferat, întrucât instalaţiile de zăpadă artificială nu fac faţă pe temperaturi de aproape 15 grade Celsius.

Unele persoane au stat la soare în parcul Villa Borghese din Roma sau pe plaja Alimos din apropiere de Atena.

Şi la Moscova a fost cald, astfel că oamenii se plimbau fără căciulă prin Piaţa Roşie, în condiţiile în care joi au fost măsurate 10 grade Celsius, un record pentru Ajunul Crăciunului. La începutul săptămânii, patinoarul artificial din Piaţa Roşie s-a închis „din motive tehnice”, în timp ce cele 1.200 de patinoare naturale din capitala rusă nu au fost deschise deloc sezonul acesta.

Sursa: Mediafax

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase