Home » D:News » SECRETUL de pe fundul mării Bismarck. Ce au găsit aici specialiştii unei companii canadiene – FOTO

SECRETUL de pe fundul mării Bismarck. Ce au găsit aici specialiştii unei companii canadiene – FOTO

Publicat: 30.12.2015
Grupul din Toronto va folosi roboţi pentru a săpa în sedimentele subacvatice

Compania canadiană Nautilus Minerals a găsit o nouă modalitate de extrage aurul din rezervele naturale ale Terrei. Grupul din Toronto va folosi roboţi subacvatici pentru a săpa în sedimentele de pe fundul mării Bismarck (Papua Noua Guinee), cu scopul de a identifica depozite de cupru, argint şi aur.

Foto: peace-on-earth.org

Fiecare dintre roboţi va avea caracteristici diferite, dar va fi proiectat în aşa fel încât să poată funcţiona în echipă cu celelalte maşini de săpat. Unul dintre roboţi va avea patru cupe, cu care va escava în sedimentul de rocă. Cea de a doua maşină va fi folosită pentru a sfărâma depozitele litice. Un al treilea robot va pompa amestecul de rocă sfărâmată şi apă în bazinele de la bordul vaselor aflate la suprafaţa mării.

Foto: nautilusminerals.com

Până ca aceşti roboţi să ajungă pe fundul apelor, specialiştii Nautilus Minerals au mai multe obstacole de întâmpinat. Cel mai important dintre acestea: compania trebuie să obţină aprobarea pentru a desfăşura primele teste subacvatice într-o zonă unde nivelul mării este cât se poate de scăzut.

Foto: nautilusminerals.com

Dacă grupul canadian obţine toate avizele necesare, primii roboţi vor fi trimişi în Papua Noua Guinee la începutul anului 2018. Pentru început, maşinile de escavat vor avea misiunea de a extrage metalele preţioase, despre care se crede că ar valora peste 1,5 miliarde de dolari.

Sursa: discovery.com

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase