Home » D:News » Chinezii au găsit o nouă modalitate pentru a combate poluarea. Ce presupune aceasta – VIDEO

Chinezii au găsit o nouă modalitate pentru a combate poluarea. Ce presupune aceasta – VIDEO

Chinezii au găsit o nouă modalitate pentru a combate poluarea. Ce presupune aceasta – VIDEO
Publicat: 30.12.2015
De la filtrarea aerului până la achiziţionarea de butelii conţinând amestecul de gaze vital, orice variantă părea că a fost epuizată

Pentru a combate efectele poluării, autorităţile chineze au încercat toate metodele posibile. De la filtrarea aerului până la achiziţionarea de butelii conţinând amestecul de gaze vital, orice variantă părea că a fost epuizată. Se pare, însă, că nu este tocmai aşa.

De curând, oficialii de la Beijing au aprobat un nou proiect, prin care speră că va fi redus gradul ridicat de substanţe nocive prezente în atmosferă. În mod concret, s-a dispus folosirea unor tunuri care vor pulveriza apă în aerul poluat.

Metoda constă în împrăştierea de particule de apă în smog-ul dens, format în ultimele decade, în cele mai mari oraşe din China. Tunurile sunt capabile să proiecteze picături de apă având dimensiuni de circa 10 microni, dispuse sub forma unei membrane lichide lată de aproape 100 de metri şi cu o înălţime de 60 de metri. 

Tunurile de pulverizare sunt mobile, ele putând fi amplasate pe platformele unor camioane. Preţurile unor astfel de aparate variază între 12.000 şi 92.000 de dolari.

Sursa: interestingengineering.com

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase