Home » D:News » Un fenomen misterios a fost observat pe un lac din SUA – VIDEO

Un fenomen misterios a fost observat pe un lac din SUA – VIDEO

Un fenomen misterios a fost observat pe un lac din SUA – VIDEO
Publicat: 05.01.2016
Procesul natural a fost surprins de un artist american

Artistul american David Allen a făcut o descoperire impresionantă în urmă cu câteva zile. Acesta a observat la suprafaţa lacului Sebago, din statul Maine, ceea ce par a fi valuri formate din bulgări de gheaţă. Allen a surprins fenomenul într-un videoclip, care a devenit rapid foarte popular.

Clipul a fost filmat din partea de nord-vest a lacului, unde temperatura este neobişnuit de ridicată pentru această perioadă. Totodată, aici au loc furtuni de zăpadă, care crează la suprafaţa lacului bulgări de gheaţă.

Allen a luat câţiva bulgări şi şi-a dat seama că aceştia erau moi şi nu aveau consistenţa gheţii. El a presupus că bulgării s-au format prin răcirea treptată a apei de la suprafaţa lacului, care, în acelaşi timp, a fost modelată de suflul cald al vântului.

Fenomenul ar putea fi asimilat cu cel de pe lacul american Michigan. Aici au fost observaţi bulgări uriaşi de gheaţă, despre care se presupune că s-au format în urma fărâmiţării gheţii de la suprafaţa lacului. Şi în acest caz, bulgării au apărut ca rezultat al acţiunii vânturilor puternice.

Un alt proces natural de acest gen este cel al apariţiei sulurilor de zăpadă, identificate până acum în statele americane Ohio, Illinois şi Pennsylvania. Formaţiunile neobişnuite apar în urma acţiunii simultane a luminii, a zăpezii topite, a vânturilor şi a temperaturilor scăzute.

Sursa: discovery.com

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase