Home » D:News » Pătrunjelul, adevăratul elixir al tinereţii

Pătrunjelul, adevăratul elixir al tinereţii

Pătrunjelul, adevăratul elixir al tinereţii
Publicat: 05.01.2016
Pătrunjelul dă savoare preparatelor culinare, dar îmbunătăţeşte şi digestia. În plus, poate ţine la distanţă numeroase boli.

Pătrunjelul elimină toxinele din corp, reduce pofta de mâncare şi menţine echilibrul zahărului în sânge. Salata de pătrunjel (tabouleh) te poate ajuta să topeşti câteva kilograme bune, dar te poate face câştigător şi în lupta cu anemia. Pătrunjelul conţine calciu, magneziu, fier, dar şi numeroase vitamine. Dacă vrei să te menţii în formă, te poţi împrieteni cu acest ingredient minune. El elimină apa din ţesuturi, aşa că celulita ar putea deveni o amintire. Studiile recente arată că patrunjelul poate ţine sub control hipertensiunea arterială, dar combate şi viruşii care atacă ficatul. Frunzele de pătrunjel alungă durerile menstruale şi stimulează fertilitatea. Bolnavilor de astm li se recomandă, de asemenea, o cură cu pătrunjel.

Această plantă minune poate învinge şi o mahmureală rebelă, pentru că uleiul care provine din frunze elimină efectele alcoolului din organism. Sucul de pătrunjel te poate ajuta să obţii tenul luminos la care visezi, dar te scapă şi de pistrui.

Sursa: Gândul

 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase