Home » D:News » Erupţie vulcanică SPECTACULOASĂ în Guatemala – VIDEO

Erupţie vulcanică SPECTACULOASĂ în Guatemala – VIDEO

Erupţie vulcanică SPECTACULOASĂ în Guatemala – VIDEO
Publicat: 06.01.2016
Volcán de Fuego din Guatemala a erupt, iar materii incandescente şi coloane de cenuşă vulcanică au fost proiectate în atmosferă până la 7.000 de metri altitudine faţă de nivelul mării, relatează AP în pagina online.

Nicio evacuare nu a fost dispusă în urma acestei activităţi vulcanice, care a avut loc în noaptea de duminică spre luni. Însă autorităţile au îndemnat comunităţile din zonă să rămână vigilente.

Agenţia gutaemaleză de vulcanologie a anunţat că muntele produce, „în mod constant, zgomote asemănătoare celor scoase de o locomotivă de tren, dar şi explozii puternice”, care au zguduit acoperişuri şi geamuri pe o rază de 30 de kilometri.

Potrivit unui purtător de cuvânt al Agenţiei pentru intervenţie la dezastre, David de Leon, materie vulcanică a căzut în cel puţin opt localităţi din apropiere.

Vulcanul de Foc – care a erupt de 13 ori anul trecut – este situat în partea central-sudică a Guatemalei şi se ridică la 3.763 de metri deasupra nivelului mării.

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase