Home » D:News » Surpriza pe care au avut-o doi vânători în momentul în care au încercat să vâneze un cerb – VIDEO

Surpriza pe care au avut-o doi vânători în momentul în care au încercat să vâneze un cerb – VIDEO

01.12.2016
Surpriza pe care au avut-o doi vânători în momentul în care au încercat să vâneze un cerb - VIDEO
Braconierii au fost surprinşi în statul american Maryland.

Doi vânători din statul american Maryland au avut o surpriză neplăcută, în momentul în care încercau să vâneze un cerb protejat. Aventurierii au constatat că ceea ce încercau să doboare nu era un animal adevărat, ci un robot, plasat în mod special în acel loc pentru a păcăli braconierii.

Ideea aparţine poliţiei din Maryland, care, pe lângă cerbul-robot (denumit Robo-Deer) mai are în dotare un urs şi un curcan mecanizat. „Avem o întreagă fermă, care ne ajută să îi oprim pe cei care intenţionează să ucidă animale, în afara sezonului de vânătoare sau în mod ilegal”, a declarat purtătorul de cuvânt Candy Thomson.

În momentul în care au pus robotul în funcţiune, oamenii legii au observat mai multe lumini, pe care le-au urmărit imediat, cu ajutorul prăzii motorizate. Astfel, au fost identificaţi doi tineri, David James Few, în vârstă de 21 de ani, respectiv Brian Kelley Stitely, 24 de ani.

Asupra acestora s-au găsit două arbalete, două lanterne, 4,2 grame de marijuana şi o pipă din sticlă. Cei doi au fost acuzaţi de port ilegal de armă, vânătoare în loc nepermis, folosirea de arme de foc pe domeniul public şi posesie de stupefiante. Atât Few, cât şi Stitely au pledat vinovat la acuzaţiile aduse. Fiecare inculpat va fi nevoit să petreacă câte 30 de zile în spatele gratiilor.

În ceea ce priveşte starea robotului, acesta a suferit daune minore, urmând să fie repus în funcţiune în curând. Chiar dacă Robo-Deer  funcţionează pe baza unui motor pe baterii, el nu a fost întotdeauna aşa, deoarece, carcasa lui a fost confecţionată dintr-un cerb adevărat, care a fost vânat de un ofiţer, iar mai apoi a fost supus unui tratament de conservare.

Sursa: washingtonpost.com