Home » D:News » Obiceiuri care te pot face fericit. Durata lor e mai scurtă de un minut

Obiceiuri care te pot face fericit. Durata lor e mai scurtă de un minut

Obiceiuri care te pot face fericit. Durata lor e mai scurtă de un minut
Publicat: 23.01.2016
Lista de obiceiuri şi comportamente care pot stimula starea de spirit sau pot dezvolta fericirea.
Autoarea Gretchen Rubin a primit atenţia internaţională pentru cartea sa care a devenit best-seller-ul anului 2009, The Happiness Project.
 
În această carte, Gretchen Rubin a examinat propria fericire şi a încearcat să elaboreze o listă de obiceiuri şi comportamente care pot stimula starea de spirit sau pot dezvolta fericirea.
 
Rubin împărtăşeşte câteva sfaturi pentru a stimula mai eficient starea de spirit. Pentru cele mai multe obiceiuri din lista e nevoie doar de un minut sau chiar mai puţin:
 
1. Să-ţi aranjezi patul dimineaţa.
 
„Surprinzător pentru mine este gradul care, pentru majoritatea oamenilor, contribuie la calmul interior, la auto-comandă interioară şi la creativitate”, a declarat Gretchen Rubin. Având acest lucru în minte, autoarea spune că o modalitate uşoară de a menţine ordinea şi, la rândul său, de a stimula fericirea, este de a face patul dimineaţa. În fiecare zi. ”Dimineaţa, mi-am făcut obicei, trebuie să am patul făcut”, a declarat autoarea. 
 
2. Să miroşi trandafirii sau orice altceva frumos.
 
Rubin afirmă că a înţeles că aromele sunt „o modalitate simplă de a obţine un creştere rapidă a stării de bine, fără a avea nevoie de prea mult timp şi energie, bani sau chiar planificare şi calorii”.
 
3. Fii fidel regulii „de un minut”.
 
Copleşit de texte care vin pe chat-uri de grup, pe e-mail şi alte sarcini mici, trebuie să-ţi faci şi să urmezi regula de un minut: „Regula de un minut spune că eu pot face în mai puţin de un minut orice, şi trebuie să o fac, fără întârziere”, explică Rubin. „Deci, eu nu amân atârnarea paltonului meu în cui, tipărirea unui document şi scrierea unei scrisori, aceste obiceiuri te vor degaja şi ne vor scăpa de acumularea lucrurilor în lista de făcut”.
 
4. Setază-ţi alarme şi nu doar pentru a te trezi.
 
Atât timp cât somnul şi starea de spirit sunt interconectate, Rubin propune oamenilor care luptă în fiecare dimineaţă cu somnul să-şi seteze o alarmă pentru ora culcare. 
 
5. Nu-ţi place o carte? Nu o mai citi. 
 
„Vreau să spun, că eu nu ma uit la un show TV, dacă nu-mi place. Deci, de ce nu se aplică aceeaşi logică şi cărţilor? Mai ales că, acum, am timp numai de cărţi bune, pe care îmi place să le citesc. Doar aşa aş putea avea sentimentul că sunt un ”cititor real” şi numai aşa aş purta cu mine cartea începută”, afirmă Gretchen Rubin. 
 
6. Ia un lucru cu tine.
 
Când părăseşti camera, ridicându-te ca să te duci spre exemplu la bucătărie, ia un lucru cu tine. „Făcând acest lucru de fiecare dată când te duci dintr-o cameră în alta, te vei scuti de efort mai târziu. O să iau o cană să o duc la bucătătie, fără să-mi modific traseul, asta nu-ţi va lua mult timp şi energie, dar şi va menţine curăţenia în casă”.
 
7. Ascultă piese optimiste, şi nu deprimante.
 
„E un lucru cunoscut, dar să ştiţi că funcţionează. Este un mod foarte simplu de a-ţi schimba starea ta de spirit”, afirmă Gretchen Rubin. 
 
8. Sari în sus!
 
Rubin jură că săritul este simplu stimulent energetic, mai ales atunci când ai la dispoziţie numai câteva secunde.
 
9. Sărută pe cineva drag.
 
„Filozofii antici şi oamenii de ştiinţă contemporani sunt de acord că relaţiile interumane sunt o posibilă cheie a fericirii. Deci, orice ai face, care să implice persoana dragă o să te facă mai fericit”, a explicat autoarea.
 
10. Fă-ţi reguli 
 
Rubin evidenţiează legătura directă între obiceiurile noastre şi fericire, ea observă că normele clare şi regulile pot scuti agonia de luarea deciziilor.
 
„Sora mea nu consumă nici un fel de mâncare nesănătoasă la locul de muncă. Eu am renunţat la zahăr. Uneori, regulile pe care ţi le-ai făcut sunt mai uşoare decât dezbaterile cu tine însuţi, ceea ce este foarte obositor şi, adesea, inutil. Nu trebuie să decid zilnic dacă să mănânc desert sau nu, să merg la sala de sport sau nu. Am decis asta deja şi astfel sunt pe automat”, a explicat Rubin.
 
Sursa: Mental Floss
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase