Home » D:News » TRAGIC: A vrut să traverseze Antarctica fără ajutor, însă a murit când mai avea 50 de kilometri până la linia de sosire – FOTO

TRAGIC: A vrut să traverseze Antarctica fără ajutor, însă a murit când mai avea 50 de kilometri până la linia de sosire – FOTO

Publicat: 25.01.2016
Henry Worsley, un explorator de origine britanică ce încerca să traverseze Antarctica fără ajutor, urmând să stabilească astfel un nou record mondial, a murit la aproximativ 50 de kilometri de linia de sosire, informează cnn.com.

Britanicul, în vârstă de 55 de ani, fost ofiţer de armată, a decedat în timp ce era transportat către un spital din Punta Arenas, Chile, pentru a fi tratat de peritonită bacterială, cauzată de cei peste 1460 de kilometri de mers în jurul Polului Sud.

Henry Worsley încerca astfel să ducă la bun sfârşit misiunea eşuată a emblematicului explorator britanic Ernest Shackleton, ce a încercat să traverseze Antarctica la începutul secolului trecut.

În ultima sa declaraţie de pe „Continetul îngheţat”, Worsley afirma cu dezamăgire: „Cele 71 de zile petrecute singur în Antarctica, cu cei peste 1440 de kilometri acoperiţi deja şi cu tot corpul epuizat şi-au pus amprenta asupra mea, astfel că anunţ cu tristeţe încheierea călătoriei mele, atât de aproape de final”.

Prinţul William, prieten cu Henry Worsley şi patronul expediţiei Shackleton Solo, a declarat că el şi fratele său, prinţul Harry, au fost afectaţi de aflarea veştii. „Era un om plin de curaj şi determinare. Suntem foarte mândri să fim asociaţi cu numele lui”, a declarat membrul familiei britanice, conform CNN.

Vezi mai multe imagini aici!

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase