Home » D:News » O româncă în vârstă de 12 ani a atins vârful Aconcagua, stabilind un nou RECORD MONDIAL – VIDEO

O româncă în vârstă de 12 ani a atins vârful Aconcagua, stabilind un nou RECORD MONDIAL – VIDEO

O româncă în vârstă de 12 ani a atins vârful Aconcagua, stabilind un nou RECORD MONDIAL – VIDEO
Publicat: 08.02.2016
Alpinista română Dor Geta Popescu, în vârstă de 12 ani, a atins vârful Aconcagua (Argentina), de 6960 metri, şi a stabilit un nou record mondial de vârstă pentru acest vârf, sâmbătă, 6 februarie, conform unui comunicat remis de Clubul Sportiv Montan Altitudine.

Aconcagua este cel mai înalt vârf din emisfera sudică şi cea vestică, cel mai înalt din afara Asiei, cel mai înalt din cele două Americi.

Clubul Sportiv Montan Altitudine a anunţat că ambele recorduri mondiale feminine de vârstă pe Aconcagua sunt în România, pe ruta normală, prin Dor Geta Popescu, şi pe ruta Ghetarului Polonez, prin Crina Coco Popescu, încă din februarie 2009.

Vineri, 12 februarie, Dor Geta Popescu va reveni în ţară, pe aeroportul Otopeni.

Pe 8 decembrie 2015, alpinista română Dor Geta Popescu a atins vârful celui mai înalt vulcan din lume, Ojos del Salado, de 6.892 metri, record mondial de vârstă pentru acest vârf.

Dor Geta Popescu este membră a secţiei de performanţă a Clubului Sportiv Montan Altitudine din Râşnov. Dor Geta Popescu are ca obiectiv finalizarea Circuitului 7 Volcanoes (cel mai înalt vulcan de pe fiecare continent) şi Circuitul 7 Summits (cel mai înalt vârf de pe fiecare continent) până la vârsta de 14 ani.

Sursa: Mediafax

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase