Home » D:News » O descoperire bizară făcută în Turcia derutează oamenii de ştiinţă. A fost ”ascunsă” secole într-un subsol – FOTO

O descoperire bizară făcută în Turcia derutează oamenii de ştiinţă. A fost ”ascunsă” secole într-un subsol – FOTO

Publicat: 10.02.2016
Cu colţii ascuţiţi, piele lâncedă şi o coadă ca un bici, un animal misterios mumificat a fost descoperit în Turcia, provocând derută în rândul experţilor.
Prădătorul bizar a fost descoperit într-o pivniţă veche şi rămâne să fie identificat de către experţii de istorie naturală din Turcia. 
 
Arheologii presupun că animalul poate fi unul preistoric, în timp ce alţii consideră că acesta ar putea fi un fel de pisică, bazându-se pe aspectul incisivilor puternici.
 
„Se aseamănă cu una dintre pisicile mumificate natural pe care le-am găsit în Marea Britanie, zidite în coşurile de fum. Oasele sunt lungi, ceea ce este o trăsătură a speciei feline”, a declarat Lidija McKnight, un egiptolog de la Universitatea din Manchester, expert în animale mumificate. 
 
 
Animalul mumificat măsoară un metru lungime, de la nas până la vârful cozii sale.
 
„Un metru este destul de mult, dar dacă, spre exemplu, este o specie de pisică sălbatică? Acestea pot fi mult mai mari decât cele domestice. Dinţii sunt un pic cam ciudaţi, dar în cazul în care ţesuturile moi suferă de pe urma procesului de desecare, ele pot arăta mai pronunţat”, a adăugat McKnight.
 
Creatura rigidă a fost recuperată dintr-un subsol de stâncă solidă de sub casa lui Abudllah Ozturk, din Niğde, care se află în Anatolia, regiunea centrală a ţării.  El a declarat presei locale: „I-am sunat pe doi prieteni arheologi, care au venit şi au examinat scheletul. Ei mi-au spus că aceasta aparţine unei foarte vechi specii, care este probabil dispărută, dar nu au putut-o identifica şi mi-a spus că nu ştiu cărei specii a aparţinut”, a declarat bărbatul.
 
 
„Examinăm imagini ale scheletului şi pare a fi un carnivor. Dar avem nevoie de mai mult timp pentru teste suplimentare. După examinări, vom putea spune din ce specie face parte şi din ce perioadă de timp este”, a declarat Aydin Topcu, profesor de istorie naturală la Universitatea din Niğde. 
 
Craniul creaturii şi istoria zonei sugerează că, cel mai probabil este o pisică. Acest lucru se datorează faptului că există o istorie despre pisicile mumificate, dar şi a copiilor din Anatolia, care între secolele X şi XIII erau supuşi acestor proceduri.
 
Se crede că tradiţia neobişnuită a fost inspirată de practicile din Egiptul Antic unde pisicile erau, de asemenea, mumificate în cinstea zeiţei cu cap de pisică, Bastet.
 
Bastet era zeiţa războiului, descrisă ca fiind de jumătate leu şi jumătate pisică domestică. Pisicile au fost venerate în Egiptul antic, în mare parte datorită capacităţii lor de a combate paraziţii cum ar fi şoarecii, şobolanii, care ameninţau proviziile cu alimente, dar şi cobrele.
 
Pisicile au fost, în unele cazuri, îmbrăcate în bijuterii de aur şi au fost lăsate să mănânce din farfuriile proprietarilor lor. Iar oasele de pisică erau folosite pentru a trimite mesaje zeilor.
 
 
Cu toate acestea, nu este clar dacă animalul mumificat din Niğde a fost înfăşurat în bandaje, la fel ca multe alte mumii egiptene. 
 
Sursa: Mail Online
 
Vă recomandăm şi aceste articole: 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase