Home » D:News » Cea mai nouă proteză de GENUNCHI a fost folosită în PREMIERĂ într-un spital de stat din România

Cea mai nouă proteză de GENUNCHI a fost folosită în PREMIERĂ într-un spital de stat din România

Cea mai nouă proteză de GENUNCHI a fost folosită în PREMIERĂ într-un spital de stat din România
Publicat: 15.02.2016
Cel mai nou model de proteză de genunchi a fost folosit la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, pentru protezarea totală a genunchiului unei femei de 52 de ani, diagnosticată cu gonartroză.
Potrivit unui comunicat transmis vineri de Biroul de Presă al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, în cadrul Secţiei Clinice Ortopedie – Traumatologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu a avut loc o artroplastie totală de genunchi (protezarea totală a genunchiului), în care a fost utilizat, pentru prima dată într-un spital de stat din România, cel mai nou model de proteză necesară în astfel de intervenţii chirurgicale.
 
„Tehnica operatorie constă în îndepărtarea suprafeţelor articulare degradate, se realizează nişte tăieturi la nivelul oaselor în aşa fel încât proteza practic reface suprafaţa articulară, fiind ataşată perfect la tăieturile menţionate. După aceea se echilibrează ligamentele, astfel încât genunchiul să nu alunece, să nu aibă jocuri, se reglează axul membrului, iar apoi se introduce proteza definitivă alcătuită dintr-o componentă metalică femurală şi o componentă metalică tibială care are şi o polietilenă specială rezistentă la uzură”, descrie dr. Radu Sorin Fleacă, medic în cadrul secţiei Ortopedie-Traumatologie din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă, procedura operatorie.
 
Deşi artoplastia de genunchi este o operţaie de rutină, Fleacă susţine că intervenţia de vineri este una specială pentru că a fost adus în România ultimul model de proteză pentru astfel de intervenţii.
 
Practic, potrivit reprezentanţilor Spitalului din Sibiu, pacienţii asiguraţi pot beneficia şi de acest tip de proteză, pe lângă cea utilizată până acum.
 
„Şi proteza pe care am folosit-o anterior este, în aceeaşi măsură, una foarte bună, am avut rezultate foarte bune cu ea, se foloseşte încă în Europa şi o vom folosi şi noi în continuare, dar am vrut, prin utilizarea în paralel a modelului nou, să facem un pas înainte în dezvoltarea tehnicilor de ortopedie. Ideea este de a asigura şi a oferi pacienţilor noştri accesul la o îngrijire de calitate, ceea ce va determina, în timp, rezultate cât mai bune şi un confort al vieţii mai bun pentru pacienţii noştri”, arată medicul ortoped Radu Fleacă.
 
Potrivit sursei citate, operaţia a durat 90 de minute, pacienta fiind o femeie de 52 de ani diagnosticată cu gonartroză stânga tricompartimentală, decompensată algic şi funcţional.
 
Sursa: Mediafax
 
Vă recomandăm şi: 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase