Home » D:News » Se înfiinţează Ministerul Fericirii: „Nu vrem mai multe ministere, ci mai mulţi miniştri capabili să gestioneze schimbarea”

Se înfiinţează Ministerul Fericirii: „Nu vrem mai multe ministere, ci mai mulţi miniştri capabili să gestioneze schimbarea”

Se înfiinţează Ministerul Fericirii: „Nu vrem mai multe ministere, ci mai mulţi miniştri capabili să gestioneze schimbarea”
Publicat: 16.02.2016
Şeicul Mohammed bin Rashid Al Maktoum, premierul Emiratelor Arabe Unite şi monarhul Dubaiului, a anunţat înfiinţarea unui Minister al Fericirii, ca parte a unei strategii majore de restructurare guvernamentală.
Liderul arab a declarat că urmăreşte implementarea unor politici care să genereze „bunăstare socială şi satisfacţie”, urmând ca în viitor să existe şi un Minister al Toleranţei care va promova virtutea „ca valoare fundamentală a societăţii din Emiratele Arabe Unite”, după cum a scris şeicul pe Twitter.
 
„Guvernele trebuie să fie flexibile. Nu vrem mai multe ministere, ci mai mulţi miniştri capabili să gestioneze schimbarea. Vrem un guvern tânăr şi flexibil care să îndeplinească aspiraţiile tinerilor şi ambiţiile cetăţenilor noştri”, a spus şeicul, în cadrul Summitului Mondial Guvernamental organizat în Dubai, scrie BBC. Oficialul arab a precizat că va exista o fuziune între câteva ministere şi că plănuieşte să externalizeze mare parte din serviciile guvernamentale.
 
Pe lângă Ministerul Fericirii şi Ministerul Toleranţei, în Emiratele Arabe Unite va exista şi un Consiliu Naţional al Tinerilor, format dintr-o „elită de bărbaţi tineri şi femei tinere” care va oferi consultanţă guvernului pe probleme legate de generaţia lor şi care va fi condus de o femeie-ministru în vârstă de 22 de ani.
 
„Energia tinerilor va alimenta guvernul nostru pe viitor”, a completat şeicul Mohammed, care a mai spus: „Vrem un guvern care să consolideze abilităţile oamenilor săi, pe lângă furnizarea de servicii, (…) un guvern care să plaseze fericirea cetăţenilor în faţa tuturor priorităţilor sale”.
 
Sursa: Gândul
 
Vă recomandăm şi: 
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase