Home » D:News » Fenomen neobişnuit, surprins pe străzile unui orăşel din Australia. ”Oamenii vin aici de parcă ar fi Crăciunul” – FOTO

Fenomen neobişnuit, surprins pe străzile unui orăşel din Australia. ”Oamenii vin aici de parcă ar fi Crăciunul” – FOTO

Publicat: 20.02.2016
Ce măsuri au luat autorităţile pentru combaterea acestuia.

Un orăşel din Australia a decis să folosească aspiratoare, pentru a scăpa de paiele care le-au împânzit străzile. Ploile substanţiale din ultima vreme, urmate de perioade lungi de secetă, au declanşat împrăştirea unor cantităţi imense de paie pe străzile din Wangaratta.

Foto: itv.com

Până de curând, locuitorii s-au descurcat cum au putut ei mai bine, în faţa situaţiei neobişnuite în care au fost puşi. Autorităţile au decis, însă, să rezolve problema într-un mod mult mai eficient, echipând cu aspiratoare personalul care se ocupă de curăţirea străzilor. Totodată, consiliul local din Wangaratta a oferit fiecărei gospodării în parte câte o pubelă, pentru a strânge paiele, deoarece acestea pot fi folosite pe post de îngrăşăminte.

Foto: bordermail.com.au/Mark Jesser

Oraşul ce adăposteşte circa 27.000 de locuitori a devenit cunoscut în lumea întreagă, după ce o televiziune locală a filmat cum locuinţele de aici au fost acoperite, practic, de grămezi de paie. Cu toate acestea, reprezentanţii consiliului local din Wangaratta au declarat că fenomenul a afectat doar câteva case. „Oamenii vin aici de parcă ar fi Crăciunul. Sunt interesaţi să vadă cum arată învelişul de paie”, a declarat Jamie McCaffrey, coordonator al centrului pentru situaţii de urgenţă din localitate.

Foto: welt.de

Sursa: bbc.com

Vă mai recomandăm şi: Cum ai reacţiona dacă ţi-ar apărea pe şosea? Surpriza de care a avut parte un motociclist din Marea Britanie în timp ce conducea. „Era lung de aproape 7 metri!” – FOTO

                                               Ziua în care României i s-a recunoscut independenţa, dar a pierdut încă o dată o parte din Basarabia

                                               Următorul conflict major se va purta în totalitate în mediul virtual. Suntem pregătiţi să-i facem faţă?

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase