Home » D:News » Şase câini, specializaţi în intervenţie, ajută Salvamont România – GALERIE FOTO

Şase câini, specializaţi în intervenţie, ajută Salvamont România – GALERIE FOTO

Şase câini, specializaţi în intervenţie, ajută Salvamont România – GALERIE FOTO
Publicat: 22.02.2016
Salvamont România are şase echipaje canine de intervenţie acreditate, acestea participând la nouă zile de teste în cadrul Stagiului Naţional de Formare a Unităţilor Canine pentru Intervenţia la Avalanşă şi susţinând examenul final, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Galerie foto

vezi galeria
11 foto

„Standardul necesar, identic cu cel francez, este ca echipajul să acceadă pe schiuri sau rachete de zăpadă în zona de intervenţie, unde trebuie să găsească două victime îngropate în zăpadă. Tematica şcolii, elaborată împreună cu specialiştii francezi din Savoia, a avut în plus faţă de şcoala franceză şi accesul cu câinele prin mijloace alpine (rapel, lansare)”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Ion Sănduloiu, directorul Salvamont Argeş.

La antrenamente au participat 54 de salvatori din 12 judeţe, între care şi echipajele canine candidate. Stagiul a fost organizat de către Asociaţia Naţională a Salvatorilor Montani din România împreună cu Salvamont Argeş, la cabana Capra, pe Transfăgăraşan, în judeţul Argeş.

Proaspeţii absolvenţi sunt: Dumitru Pascu (Suceava) cu Erik, rasa Malinois, Robert Kovacs (Mureş) cu Tas, rasa Ciobănesc belgian, Dan Duca (Argeş) cu Haiduc, rasa Ciobănesc german, Ion Sănduloiu (Argeş) cu Dara, rasa Border collie, Lucian Kieltsch (Sibiu) cu Gun, rasa Labrador şi Cristian Brecica (Caraş Severin) cu Xara, rasa Malinois.

La antrenamente au participat şi ceilalţi doi câini specializaţi în salvarea din avalanşă din Romania, Helios (brevetat de Ministerul de Interne din Franţa) şi Vreni, primul câine brevetat de către Asociaţia Naţională a Salvatorilor Montani din Romania, anul trecut. În acest moment, corpul de conductori pentru câini de este format din şase persoane cu un total de opt câini.

Sursa: Mediafax

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase