Prima pagină D:News

În numai doi ani, vom putea circula cu ajutorul maşinilor zburătoare. Care va fi preţul unor astfel de vehicule - FOTO

Alin Motogna 02.27.2016 | ● Vizualizări: 4473
Sursa:dailymail.co.uk/Foto:Terrafugia/Barcroft Cars     + zoom
Galerie foto (5)

Automobilele au fost proiectate de specialiştii companiei americane Terrafugia

Compania americană Terrafugia a dezvoltat un model de automobil zburător, care urmează să fie testat începând cu anul 2018. Vehiculul va intra pe linia de producţie de-abia peste opt ani.

Automobilul, denumit "TF-X", are încorporate două aripi, de care sunt ataşate câte o pereche de motoare electrice, care au o capacitate individuală de 300 de cai-putere. Acestea îi permit lui vehiculului să se deplaseze din poziţie verticală în poziţie orizontală. În zbor, maşina poate atinge o viteză de croazieră de până la 322 km/h.Foto: dailymail.co.uk/Terrafugia/Barcroft Cars

Reprezentanţii Terrafugia susţin că noul model va putea fi folosit cu uşurinţă în oraşe, deoarece poate fi parcat aproape oriunde. În ceea ce priveşte modul de operare al vehiculului, acesta va fi acţionat de către un pilot automat, pasagerii trebuind doar să introducă destinaţia la care doresc să ajungă.

Foto: dailymail.co.uk/Terrafugia

"Computerul va fi cel care va decide dacă zona în care urmează să aterizeze automobilul este sigură. În cazul în care această operaţiune este considerată inoportună, el va întrerupe procedura, până în momentul în care aceasta se va desfăşura în condiţii optime", au menţionat americanii.

Foto:dailymail.co.uk/Terrafugia/Barcroft Cars

Deocamdată, compania a testat doar un model la scară a vehiculului TF-X. Experimentele s-au desfăşurat în tunelul de vânt aerodinamic "Wright Brothers", aparţinând Institutului Tehnologic din Massachusetts, SUA.

Foto: dailymail.co.uk/Terrafugia

Anul trecut, compania Terrafugia a făcut public un alt model de automobil zburător, intitulat "Transition". Spre deosebire de ultimul concept de vehicul, acesta trebuie acţionat de către un pilot cu brevet, care va cel puţin 20 de ore de zbor la activ. În momentul în care va ajunge pe piaţă, Transition va putea fi achiziţionat la preţul de 261.000 de dolari.

Sursa: Mail Online

Vă mai recomandăm şi: Cel mai potrivit moment al zilei pentru a da un examen

                                             Cercetătorii au descoperit un melc de mare „zburător”

                                             Treblinka, lagărul în care 5.000 de oameni erau omorâţi în 20 de minute - VIDEO