Home » D:News » De ce nu trebuie să ne spălăm blugii? FOTO+VIDEO

De ce nu trebuie să ne spălăm blugii? FOTO+VIDEO

Publicat: 27.02.2016
Pe cât de comode sunt aceste articole vestimentare pe atât de pretenţioase par a fi.
În video-ul de mai jos vei primi un sfat despre cum să economiseşti energie, având grijă de hainele tale şi anume prin a nu spăla atât de des blugii. 
 
În 2011 un student a realizat un experiment simplu cu blugii săi. Josh Lee a îmbrăcat aceeaşi pereche de blugi timp de 15 luni, fără să-i spele! Pantalonii au fost apoi curăţaţi, spălaţi şi îmbrăcaţi. După 13 zile iar au fost curăţaţi, iar rezultatul este uimitor. 
 
 
Diferenţa dintre cantitatea de bacterii de pe blugii care au fost îmbrăcaţi mai mult de un an de zile şi blugii care au fost îmbrăcaţi câteva zile era foarte mică. 
 
Şi acest fapt se explică în felul următor: bacteriile trăiesc pe hainele noastre atât timp cât le avem pe propriile corpuri. Microbii ajung pe haine de pe corpul celui care le îmbracă.
 
”Aşa că, dacă vă spălaţi hainele pentru a scăpa de microbi şi bacterii, de fapt nu faceţi nimic. Majoritatea acestor bacterii vor reveni atunci când haina este îmbrăcată din nou”, explică protagonistul clipului video.
 
 
 
A fost estimat că dacă îţi speli blugii odată pe lună, vei reduce consumul de apă cu 35 % şi vei economisi energie electrică cu 40 %. Fiind spălaţi odată pe lună, blugii vor rezista mai mult timp. 
 
Şi acum cât de des îţi speli tu blugii?
 
Sursa: Curiosity
 
Vă recomandăm şi aceste articole: Pentru ce a fost creat buzunarul mic de la blugi 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase