Home » D:News » Surpriză de proporţii. Cine se află în spatele filmului american Spotlight, câştigătorul Oscar-ului din acest an

Surpriză de proporţii. Cine se află în spatele filmului american Spotlight, câştigătorul Oscar-ului din acest an

Publicat: 07.03.2016
Filmul Spotlight, cel care a luat Oscar-ul pentru cel mai bun film în 2016, a fost produs de firma Open Road.

Open Road este o filiala a reţelei americane de cinema AMC Entertainment, în spatele căreia se află cel mai bogat chinez, miliardarul Wang Jianlin. Într-o declaraţie făcută imediat după luarea Oscar-ului, reprezentanţii companiei  au declarant că premiul marchează cea mai mare recunoaştere primită de o companie chineză în lumea globală a filmului.

Într-un articol realizat de Financial Times, ce încearcă să facă un portret al celui mai bogat chinez în acest moment, a cărui avere este estimată la 28 miliarde de dolari, obţinute din afacerile imobiliare, publicaţia subliniează, în ciuda investiţiilor masive din întreagă lume, profilul media rezervat pe care încearcă să îl menţină omul de afaceri.

Wang Jianlin, cel mai bogat om din Asia, este preşedintele Dalian Wanda Group, companie ce deţine un pachet imobiliar impresionant: 21 de milioane de metri pătraţi, 134 de mari centre comerciale, 82 de hoteluri de lux, 213 cinematografe, 99 de mall-uri şi 54 de centre de karaoke în China.

 
AMC se află în tratative pentru cumpărarea Carmike Cinemas, tranzacţie ce ar transformă compania deţinută de Wanda Group în cea mai mare companie ce administrează un lanţ cinematografic din Statele Unite, surclasând Regal Entertainment Group care deţine poziţia de lider în momentul de faţă.

Citeşte în continuare pe ZF.ro.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase