Prima pagină D:News

Adevărul despre şamponul 2 în 1

Redactia Descopera.ro | 03.06.2016 | ● Vizualizări: 2948

Şamponul 2in1 pare să fie, la o primă vedere, o soluţie foarte avantajoasă. De ce să cumperi şi şampon şi balsam separat, când le poţi avea pe amandouă într-o singură formulă? Astfel, economiseşti şi bani şi timp. Este, însă, şamponul 2in1 atât de miraculos pe cât pare?

Potrivit cercetătorilor, şampoanele 2 în 1 nu funcţionează nici pe departe atât de bine precum se presupune. Totul se reduce la învelişul exterior al firului de păr - citicula - care permite apei să pătrundă în firul de păr şi să-l cureţe. De asemenea, acest înveliş este responsabil cu secreţia de uleiuri naturale ale părului, care usucă firele. Şamponul are, deci, rolul de a deschide acel înveliş, în timp ce balsamul ar trebui să hidrateze firul de păr şi să închidă cuticulele, dând părului strălucire şi un aspect sănătos. 

Problema şampoanelor 2 în 1 apare din cauză că un singur produs nu poate să deschidă şi să închidă în acelaşi timp învelişul exterior al firului de păr. Părul este curăţat, însă componenta balsam a produsului 2in1 doar pune un strat de silicon pe fir, fără a închide cuticula. 

Firele de păr se vor deteriora, vor avea un aspect neîngrijit şi părul va trebui spălat mult mai des. 

Sursa: Gândul