Home » D:News » Cum să compui muzică din sprâncene – VIDEO

Cum să compui muzică din sprâncene – VIDEO

Cum să compui muzică din sprâncene – VIDEO
Publicat: 21.03.2016
Un cercetător danez a conceput un program de calculator care-i permite utilizatorului să compună muzică fără să-şi folosească mâinile.

Concret, programul transformă mişcările feţei în note muzicale. De exemplu, dacă utilizatorul ridică din sprâncene, sunetul obţinut va fi unul înalt, când dă din cap în sus şi în jos poate obţine sunetul unei tobe, care ţine ritmul unei melodii, iar dacă deschide gura poate obţine un efect sonor similar sunetelor scoase de un sintetizator vocal.

Programul botezat Eye Conductor are la bază un sistem capabil să urmărească privirea utilizatorului, cu ajutorul unei webcam.

Programul a fost conceput de Andreas Refsgaard, de la Institute of Interaction Design din Copenhaga, potrivit newscientist.com. Bărbatul şi colegii săi au vrut să le ofere persoanelor cu handicap fizic posibilitatea de a-şi exprima creativitatea.

Cercetătorul admite că melodiile compuse de utilizatori nu vor fi adevărate opere de artă, dar trebuie să recunoaştem că e un început promiţător.

Sursa: RFI

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase