Prima pagină D:News

Cerul va arăta spectaculos timp de o lună întreagă, de la jumătatea lui aprilie

Redactia Descopera.ro | 03.27.2016 | ● Vizualizări: 12811

Primul maxim va avea loc în perioada 20-22 aprilie.

Începând cu jumătatea unii aprilie, dimineaţa devreme şi noaptea târziu pe cer vor putea fi văzuţi o multitudine de meteori.

Curentul de meteori Lyride are maximul în perioada 20-22 aprilie. În timpul maximului se pot vedea aproximativ 20 meteori pe oră, ce vin din constelaţia Lyra, de lângă strălucitoarea stea Vega. Uneori, Lyridele produc surprize, cu erupţii de până la 100 de meteori pe oră.

Legea antifumat se aplică şi în maşină? Află cine sunt afectaţi şi ce amenzi riscă. VIDEOAceasta este cea mai nouă şi mai mică Republică din Europa. Peste 160.000 de persoane au depus cerere pentru cetăţenie

În jur de 20 aprilie va începe şi curentul de meteori eta-Aquaride, care va continua până pe 21 mai. Cel mai bun moment pentru a le vizualiza vor fi primele ore de după miezul nopţii, în intervalul  5 şi 7 mai, când cerul va fi cel mai întunecat pe parcursul Lunii noi.

Decizie fără precedent! Toţi românii care au cartele PrePay sunt vizaţi de noua lege. Anunţul făcut de Guvern

În timpul maximului se văd între 40 şi 85 de meteori pe oră. Aceştia sunt destul de intersanţi pentru că sunt bucăţi desprinse din celebra cometă Halley care lovesc atmosfera Pământului şi ard.

Surse: Observatorul Astronomic ''Amiral Vasile Urseanu'', Iflscience

Tag-uri: spectaculos | perioada | maxim