Home » D:News » Ce trebuie să faci pentru a scăpa de herpes

Ce trebuie să faci pentru a scăpa de herpes

Publicat: 26.03.2016
Ce trebuie să faci pentru a scăpa de herpes
Tratament herpes. Herpesul, acea acumulare de băşicuţe, a devenit o afecţiune tot mai prezentă în vieţile multora dintre noi.

 Medicul de familie Simona Farcaş spune pentru Gândul cum se transmite şi cum putem lupta cu această boală.

Infecţiile cu virusul herpes simplex (HSV) sunt frecvente în întreaga lume. “HSV-1 este cauza principală a infecţiilor cu herpes care se manifestă sub formă de leziuni herpetice şi vezicule la nivelul gurii şi buzelor. HSV-1 poate provoca, în anumite cazuri, şi herpesul genital, dar, de cele mai multe ori, HSV-2 este principala cauză a herpesului genital. Expunerea la HSV-1 este destul de comună şi nu există nici un stigmat în a avea vezicule herpetice, totuşi, prezenţa HSV-2 sau a herpesului genital provoacă jenă’’, spune medicul Simona Farcaş de la Centrul Medical ProVita pentru Gândul.

“Nu există nici un tratament pentru herpes simplex. Odată ce o persoană îl are, virusul rămâne în organism. Virusul este inactiv în celulele nervoase până ce declanşează puseul acut. Leziunile herpetice dispar de la sine după aproximativ două săptămâni”, adaugă medicul Simona Farcaş pentru Gândul.

Deşi nu există niciun leac pentru herpes, tratamentele pot ameliora simptomele. “Medicamentele pot reduce durerea şi pot scurta timpul de vindecare (cu până la 80%.). Aceste sunt adiministrate pe cale orală sitemic sau local, sub formă de creme. Băile calde pot ameliora durerea asociată cu leziuni genital”, mai spune medicul Simona Farcaş pentru Gândul.

Herpes simplex ( tip 1) se transmite prin secreţii orale sau răni pe piele, dar poate fi răspândit şi prin sărut sau împărţirea de obiecte casnice, cum ar fi periuţele de dinţi sau ustensile de mâncat.

“Printre măsurile de prevenţie a transmiterii, în cazul persoanelor care manifestă HSV-1 se numără:

– evitarea sărutării persoanelor cu leziuni herpetice vizibile; 

– evitarea folosirii la comun a obiectelor personale; 

– spalarea cât mai des a mâinilor; 

– se vor utiliza măsuri de protecţie solară; 

– se va încerca diminuarea stresului.

Citeşte continuarea în Gândul

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase