Home » D:News » Bicicleta de fitness care spală hainele în timp ce pedalezi – FOTO

Bicicleta de fitness care spală hainele în timp ce pedalezi – FOTO

Publicat: 03.04.2016
Astfel de dispozitive 2 în 1 pot fi foarte utile în statele aflate în curs de dezvoltare.

Un grup de studenţi de la Universitatea Naţională Dalian din China a creat un concept de bicicletă de fitness ce include şi o maşină de spălat haine care, în timp ce persoana exersează pe bicicletă, spală rufele, scrie Go4it.

„Bicicleta este un aparat popular pentru exerciţii, iar spălatul hainelor ceva ce este posibil să faci în fiecare zi, aşa că de ce să nu combinăm aceste activităţi într-un echipament util”, au scris creatorii dispozitivului pe Tuvie, un blog dedicat inovaţiilor.

BWM (Bike Washing Machine) nu este primul dispozitiv de acest fel. Un concept similar, numit BiWa, a fost prezentat şi de designerul industrial slovac Barbora Tobolova. Însă, spre deosebire de BWM, BiWa este o bicicletă care ar puatea fi folosită de utilizator pentru a se deplasa. Aceasta are în roata din spate o cuvă pentru haine, potrivit Go4it.

Astfel de dispozitive 2 în 1 pot fi foarte utile în statele aflate în curs de dezvoltare, unde oamenii nu îşi permit maşini de spălat electrice. Un exemplu este cel dat de miliardarul indian Manoj Bhargava, care a inventat o bicicletă hibrid de fitness, numită Free Electric, care produce electricitate.

Ideea din spate a acestei biciclete este că, atunci când cineva care pedalează timp de o oră pentru a-şi îmbunătăţi condiţia fizică, poate produce electricitate ce poate fi folosită într-o locuinţă timp de 24 de ore.

Indianul şi-a propus să distribuie gratuit 10.000 de biciclete în India în următorul an, mai scrie Go4it.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase