Home » D:News » Peste 40.000 de oameni mor otrăviţi în fiecare an în această ţară

Peste 40.000 de oameni mor otrăviţi în fiecare an în această ţară

Publicat: 09.04.2016
43.000 de oameni mor anual în această ţară din cauza apei infestate.

20 de milioane de oameni din Bangladesh beau apă contaminată cu arsenic, susţine organizaţia Human Rights Watch, conform The Independent.

În fiecare an în Bangladesh mor aproximativ 43.000 de oameni din cauza apei contaminate cu arsenic, cifră care nu s-a schimbat prea mult în ultimii ani, deşi s-au luat măsuri pentru curăţarea acesteia.

Corupţia şi indiferenţa de la nivel internaţional sunt de vină pentru faptul că peste 20 de milioane de oameni consumă apă contaminată cu arsenic, susţine Human Rights Watch, asta deşi problema a fost clar dezbătută încă de acum un deceniu.

Există un nivel ridicat de arsenic în apele subterane din Bangladesh, la fel ca în majoritatea zonelor din Asia de Sud. Arsenicul poate produce cancer de piele, rinichi, ficat, plămâni sau boli cardiovasculare.

Contaminarea nu afectează apa din oraşele mari, cum ar fi Dhaka, acolo unde este purificată înainte de a fi distribuită. Însă, în zonele rurale, aproximativ 10 milioane de pompe manuale scot apă contaminată. Guvernul tinde să neglijeze acest aspect publicând date care sugerează că majoritatea populaţiei are acces la apă curată.

Un studiu independent realizat în 2013 arată că peste 20 de milioane de oameni din Bangladesh consumă încă apă contaminată. Cifra este aproximitiv aceeaşi cu cea prezentată de guvern în 2003, în urma unui protest internaţional cu privire la decesele provocate de arsenic.

La acea vreme, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a clasificat situaţia ca fiind „cea mai mare otrăvire în masă a unei populaţii din istorie”, acuzând guvernul că nu face nimic pentru a îmbunătăţi situaţia în care se află locuitorii din mediul rural.

Citeşte continuarea în Gândul!

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase