Home » D:News » O companie italiană oferă o alternativă inedită celor care vor să îşi cumpere o locuinţă. Poate fi folosită şi ca ambarcaţiune – GALERIE FOTO

O companie italiană oferă o alternativă inedită celor care vor să îşi cumpere o locuinţă. Poate fi folosită şi ca ambarcaţiune – GALERIE FOTO

Publicat: 23.04.2016
Clienţii vor putea avea parte de experienţe pe care nu le vor uita prea curând.

Compania italiană Jet Capsule, specializată în producţia de iahturi, vine în ajutorul celor care vor să aibă o locuinţă cu totul diferită faţă de tot ceea ce au văzut până acum. Inginerii firmei au proiectat un model de casă plutitoare în formă de OZN, ce poate funcţiona autonom chiar şi în cele mai izolate locuri ale oceanelor. 

Galerie foto

vezi galeria
6 foto

Co-fondatorii companiei, Pierpaolo Lazzarini şi Luca Solla susţin că noul tip de locuinţă poate fi folosită nu numai ca adăpost, ci şi ca ambarcaţiune. În acest sens, prototipul a fost echipat în mod special cu un motor electric Torqeedo Deep Blue 1800, ce îl poate propulsa la o viteză de croazieră de maximum 3,5 noduri (6,5 km/h). 

Noul model de locuinţă va fi complet autonom (Foto:gizmag.com/Jet Capsule)

Motorul este conectat la o baterie alimentată cu ajutorul unor panouri solare montate pe acoperişul casei. La cererea clientului, locuinţa mai poate fi dotată cu turbine eoliene sau hidraulice, care pot fi folosite pentru a produce energie electrică suplimentară. 

Ambarcaţiunea va măsura 12,5 m în diametru (Foto:gizmag.com/Jet Capsule)

La bord va funcţiona un funcţiona un generator, care va putea transforma apa de ploaie sau cea din mare în apă potabilă. Totodată, generatorul va putea fi folosit pentru irigarea grădinii de legume amplasate pe puntea navei. 

Locuinţa va putea fi prevăzută cu panouri solare şi turbine eoliene sau hidraulice (Foto:gizmag.com/Jet Capsule)

Casa va fi structurată pe două etaje, corespunzând fiecăreia dintre cele două emisfere. În jumătatea aflată la suprafaţa apei se vor afla bucătăria şi livingul, iar în zona subacvatică baia şi dormitorul. Cea mai mare parte a navei urmează să fie realizată din fibră de sticlă, pentru a oferi locatarului o privelişte, pe care, cu siguranţă, nu o va uita prea curând. 

În momentul de faţă, compania Jet Capsule caută sponsori pentru a putea demara construcţia prototipului casei plutitoare. Inginerii italieni au aproximat costul total de producţie la 800.000 de dolari, însă au precizat că, din moment ce ambarcaţiunea va fi fabricată în serie, ea va putea fi cumpărată la un preţ de circa 200.000 de dolari. 

Sursa: gizmag.com

Vă mai recomandăm şi: Un şarpe robot face minuni sub apă – VIDEO

                                             Cârligul de rufe inteligent, accesoriul care va revoluţiona uscatul rufelor – VIDEO

                                             Cum arată ”dormitorul gonflabil” anexat ISS – FOTO

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase