Home » D:News » Un nou raport confirmă: baconul este cancerigen. Uite ce trebuie să ştii

Un nou raport confirmă: baconul este cancerigen. Uite ce trebuie să ştii

Un nou raport confirmă: baconul este cancerigen. Uite ce trebuie să ştii
Publicat: 24.04.2016
Legăturile sunt foarte asemănătoare cu cele din raportul anterior, efectuat tot de OMS.

Un nou raport de la două grupuri mari de cercetători au corelat carnea procesată – inclusiv baconul – cu cancerul.

În octombrie anul trecut, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a publicat o lucrare legată de consumul de carne procesată, căruia i s-a acordat un risc ridicat de apariţie a unui tip specific de cancer, ce începe în colon sau în rect.

Legăturile sunt foarte asemănătoare cu cele din raportul anterior, efectuat tot de OMS despre cancerul colorectal şi carnea procesată.

„Pentru fiecare 50 de grame de carne procesată mâncată zilnic – echivalentul unui hot-dog – riscul cancerului la stomac creşte cu 18%”, se arată în noul raport legat de cancerul la stomac.

A vrut să-şi renoveze reşedinţa, dar a făcut o descoperire istorică. „Este de importanţă naţională”

În vechiul raport scria: „Experţii au constatat că fiecare 50 de grame de carne procesată cresc riscul zilnic de a face cancer colorectal cu 18%”.

„Cancerul este complicat. Ne arată că este un risc ridicat şi avem câteva idei despre cum se poate întâmpla, dar nu ştim nimic sigur. Iar faptul că nu se întâmplă doar o dată este foarte interesant”, a spus dr. Susan Higginbotham, vicepreşedintele Institutului American pentru Cercetări despre Cancer, pentru Business Insider.

 

Cât de rău este de fapt?

Hai să te comparăm, în mod teoretic, cu doi prieteni de-ai tăi – să spunem Susie şi Fred.

Susie este vegetariană. Nu mănâncă hot-dogi şi nici carne afumată, dar consumă câteva bucăţele de bacon în fiecare lună. În schimb tu consumi ocazionar câte un hot-dog la un meci. Apoi este Fred. El mănâncă bacon în fiecare dimineaţă, câte un sandviş cu pastramă pentru prânz de câteva ori pe săptămână şi, de obicei, alege şunca pentru cină.

Se pare că drona-dildo este acum realitate [VIDEO]

Tu şi Susie aveţi risc scăzut de a face cancer colorectal sau la stomac, cel puţin facând referire la aceste două rapoarte. Niciunul din voi nu consumă hot-dogi sau pastramă în fiecare zi. Însă la Fred este o poveste diferită. El este predispus acestor două tipuri de cancer pe parcursul vieţii, spre deosebire de voi doi.

Consumarea baconului este la fel de periculoasă precum fumatul?

Grupul de cercetări internaţionale Global Burden of Disease Project a estimat că 34.000 de persoane care au murit din cauza cancerului format prin consumul de bacon sau produse asemănătoare. În schimb, în fiecare an mor aproape 1 milion de oameni din cauza fumatului. Alţi 600,000 de oameni mor în fiecare an din cauza consumului de alcool şi aproape 200,000 mor din cauza poluării aerului.

Sursa: Science Alert

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase