Home » D:News » Motivul surprinzător pentru care spionii britanici foloseau abuziv bazele de date

Motivul surprinzător pentru care spionii britanici foloseau abuziv bazele de date

Motivul surprinzător pentru care spionii britanici foloseau abuziv bazele de date
Publicat: 23.04.2016
Serviciile de informaţii din Marea Britanie au recunoscut, într-o serie de documente private obţinute de organizaţia Privacy International, că multe dintre informaţiile strânse nu sunt de interes pentru securitate, notează The Guardian.

Printre acestea se numără şi verificarea adreselor unor prieteni pentru a trimite felicitări aniversare, scrie Gândul.

Organizaţia Privacy International a intrat în posesia datelor unor agenţii de spionaj britanice, precum MI5, MI6, GCHQ, care arată că serviciile de informaţii colectau, încă de la sfârşitul anilor 1990, numeroase date cu caracter privat care nu erau de interes pentru securitatea naţională, informează Gândul.

Documentele arată că spionii britanici erau avertizaţi că abuzează de puterea lor pentru a intra în posesia unor informaţii cu caracter personal folosite apoi în scopuri proprii, inclusiv adrese ale unor prieteni la care să trimită felicitări aniversare.

Într-unul dintre ele aceştia erau avertizaţi să nu “întreacă măsura” şi să nu abuzeze de datele obţinute, scrie Business Insider.

“Am văzut câteva cazuri în care spionii folosesc bazele de date pentru a căuta adrese pe care să trimită felicitări aniversare sau pentru a verifica datele personale ale membrilor familiei în scopuri personale”, se arată într-un document.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase