Home » D:News » Revoluţie la Moscova după ce primarul vrea să interzică SHAORMA. ”Toate o să dispară complet” – FOTO

Revoluţie la Moscova după ce primarul vrea să interzică SHAORMA. ”Toate o să dispară complet” – FOTO

Autor: Marina Manastîrlî 04.29.2016

Autorităţile din Moscova au ameninţat că vor scoate în afara legii îndrăgitele kebaburi şi shaorma, susţinând că tarabele din oraş care le fac nu s-au conformat standardelor sanitare.

„Noi vom curăţa străzile de toate shaormeriile. Toate o să dispară complet”, a declarat reprezentantul aministraţiei oraşului Alexey Nemeryuk pentru postul de radio rusesc Komsomolskaia Pravda.

Şeful departamentului de comerţ şi servicii de la Moscova a adăugat că proprietarii chioşcurilor au refuzat „să suporte chiar şi cele mai mici costuri de menţinere a standardelor adecvate de salubrizare”.

Nemeryuk a spus mai târziu că observaţiile sale au fost interpretate greşit şi că el nu are de gând să interzică activitatea tuturor tarabelor, ci va sista activitatea doar a unora dintre ele.

Comentariile, însă, au revoltat moscoviţii care, supăraţi de afirmaţiile oficialului s-au organizat în comunităţi pe Facebook şi pe Twitter şi postează multiple fotografii cu gustarea favorită. În semn de protest ei folosesc hashtagul  #ShaurmaZhivi, care se traduce ca „shaorma să trăieşti” sau „shaorma va supravieţui”.

Unii au comparat acţiunile primarului Moscovei, Serghei Sobianin, cu cele ale lui Ivan cel Groaznic, care şi-a ucis propriul său fiu.

Unele părţi au solicitat un exod al shaormei la St Petersburg sau la Minsk în Belarus. Alţii au glumit despre faptul că aşa ar încerca să ascundă carnea de poliţie.

Oficialii oraşului au încercat în repetate rânduri să interzică chioşcurilor din Moscova să comercializeze kebaburi.

În 2006, autorităţile au instituit noi reglementări de sănătate şi siguranţă, iar cu un an mai târziu, inspectorii au promis să pună capăt vânzării de shaoma.  În anul 2010, Sobeanin, primar de atunci al Moscovei, a ordonat demolarea chioşcurilor într-o încercare de a elibera oraşul de structurile „ilegale” şi „pentru a readuce planificarea oraşului”.

Nu se va ori la la shaorma, a avertizat Nemeryuk , chioşcurile de pe stradă, care vând îngheţată, ar putea dispărea în curând.

Sursa: The Guardian

Vă recomandăm şi aceste articole: