Home » D:News » Motivul pentru care această femeie e considerată o eroină

Motivul pentru care această femeie e considerată o eroină

Publicat: 06.05.2016
O fotografie în care o femeie sfida manifestaţia a 300 de susţinători neo-nazişti ai partidului Mişcarea de Rezistenţă din Suedia a ajuns virală pe internet, notează The Telegraph.

Fotografia în care Tess Aspund se uita în ochii liderului pardiului neo-nazist suedez Mişcarea de Rezistenţă şi ridica pumnul în semn de contestare a devenit celebră pe internet. Totul s-a petrecut când femeia, un puternic activist anti-rasism, a sărit în faţa mulţimii de manifestanţi din Borlange, un oraş aflat la 200 de kilometri de Stockholm.

Ea a declarat pentru televiziunea suedeză Newswire TT că se simte copleşită de interesul presei, dar în acelaşi timp jenată, multi dintre prieteni temându-se pentru siguranţa ei, notează The Telegraph.

“Desigur, o mulţime de susţinători ai nazismului sunt supăraţi de apariţia acestei fotografii”, a spus ea, declarând că această “publicitate” poate ajuta la combaterea rasismului.

“În cazul în care această imagine va face mai mulţi oameni să opună rezistenţă, atunci apariţia ei este bună”, a declarat Tess Aspund.

“Oamenii trebuie să se unească şi să arate că normalizarea rasismului nu este în regulă şi că nu este normal ca fasciştii să umble aşa pe străzi”, a mai spus ea.

După gestul ei femeia a fost luată de către poliţie şi târâtă în afara zonei marşului pentru a nu crea probleme.

Fotografia a fost preluată peste tot în lume chiar şi de către celebrităţi precum J.K. Rowling.


“Uite ce a făcut această femeie. Tess Aspund eşti magnifică!”, a scris scriitoarea seriei Harry Potter pe Twitter.

David Lagerlöf, fotograful care a realizat această fotografie a declarat că interesul pentru fotografie al internauţilor este de înţeles, având în vedere că ei nu sunt în niciun fel afectaţi.

“Consider că oamenii reacţionează la această fotografie pentru că nu reprezintă un pericol real pentru ei, însă femeia s-a pus într-o situaţie foarte periculoasă, pentru că acest grup este extrem de violent, iar ea stă acolo singură şi îi confruntă. E ca lupta între David şi Goliat”, a declarat fotograful.

Sursa: gandul.info

Vă mai recomandăm şi: Educaţia 2.0 – cea mai importantă revoluţie din istoria omenirii

                                            Revolta impotriva Facebook-ului rusesc

                                            Revoluţie la Moscova după ce primarul vrea să interzică SHAORMA. ”Toate o să dispară complet” – FOTO

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase