Home » D:News » Sfecla roşie. Ce se întâmpla dacă bei zilnic o cană de suc

Sfecla roşie. Ce se întâmpla dacă bei zilnic o cană de suc

Sfecla roşie. Ce se întâmpla dacă bei zilnic o cană de suc
Publicat: 07.05.2016
O cană de suc de sfeclă pe zi este suficientă pentru a reduce riscul de complicaţii la persoanele cu tensiune arterială crescută. Consumul zilnic al unei căni de suc de sfeclă, vă poate asigura o sănătate de fier. Băut regulat, acest suc poate reduce hipertensiunea arterială, informează healthyfoodhouse.com.

Sucul de sfeclă a fost testat  de medici de la Universitatea Queen Mary din Londra, pe un grup de 64 de pacienţi cu varste cuprinse intre 18 si 85 de ani, timp de 4 săptămâni. Participanţii au fost împărţiţi în două grupuri, primul a băut 250 ml de suc de sfeclă zilnic, iar al doilea grup au luat medicamente.

Acest experiment a arătat beneficiile consumului de suc de sfeclă deoarece încă din a doua săptămînă a fost înregistrată o scadere a tensiunii arteriale până aproape de valorile normale. Astfel cei care au băut suc de sfeclă au observat o îmbunătăţire cu 20% a  vasodilataţiei şi reducerea hipertensiunii cu aproximativ 10%, ceea ce reduce riscul de boli de inimă.

În tot acest timp  grupul care au luat medicamente, nu a înregistrat nici o îmbunătăţire semnificativă. 

Efectul a dispărut însă la două săptămâni după experiment timp în care a fost suspendată şi utilizarea sucului de sfeclă.

Sucul de sfeclă conţine pe lângă vitamine şi nitraţi anorganici, compuşi ce mai pot fi găsiţi şi în salata verde şi varză. Odată ajunşi în organism aceştia se trensformă în oxid nitric care relaxează şi dilată vasele de sânge, ceea ce duce la o reducere a presiunii arteriale.

Consumul de sfeclă roşie este recomandat femeilor atunci când sunt în menopauza, deoarece este o bogată sursă de magneziu, clor, flavoidi, zinc, iod, calciu, nitraţi naturali şi sodiu.

Sursa: gandul.info

Vă mai recomandăm şi: Farfuria care absoarbe excesul de grăsime din mâncare – VIDEO

                                             Băuturile îndulcite cu zahăr ar putea fi cauza unui număr ridicat de decese

                                             PREMIERĂ. Cercetătorii au descoperit gena tinereţii

 

 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase