Home » D:News » Alpinistul Horia Colibăşanu încearcă să realizeze o premieră mondială astăzi pe unul dintre cei mai periculoase vârfuri din lume

Alpinistul Horia Colibăşanu încearcă să realizeze o premieră mondială astăzi pe unul dintre cei mai periculoase vârfuri din lume

Alpinistul Horia Colibăşanu încearcă să realizeze o premieră mondială astăzi pe unul dintre cei mai periculoase vârfuri din lume
Publicat: 10.05.2016
Alpinistul timişorean Horia Colibă.şanu a pornit într-o nouă expediţie pe vârful Manaslu din Himalaya

Alpinistul timişorean Horia Colibăşanu, împreună cu alpinistul slovac Peter Hamor vor încerca, marţi, să ajungă pe vârful Manaslu, considerat unul dintre cei mai periculoase vârfuri din lume, pe ruta standard, fără şerpaşi şi fără oxigen suplimentar, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Alpinistul timişorean Horia Colibăşanu a pornit într-o nouă expediţie pe vârful Manaslu din Himalaya, el încercând să deschidă o rută nouă, în premieră mondială, împreună cu partenerul său de coardă, alpinistul slovac Peter Hamor. Marţi, cei doi alpinişti au pornit ascensiunea spre vârful Manaslu pe ruta standard (nord-est)şi vor încerca să atingă vârful Manaslu, aflat la 8183 metri.

„Echipa pleacă în traseu la 12.00 noaptea, ora locală. Fără şerpaşi, fără oxigen artificial, ca de obicei. Băieţii se simt bine. Să le ţinem pumnii!”, se arată pe pagina de Facebook a alpinistului timişorean Horia Colibăşanu.

Colibăşanu a urcat cu succes Muntele Manaslu în 2006, pe ruta standard, avându-l atunci ca partener de coardă pe spaniolul Iňaki Ochoa de Olza, care a decedat în 2008 pe Annapurna.

Manaslu (8.163m) este considerat unul dintre cei mai periculoşi munţi de peste 8.000 de metri din lume, având o rată de mortalitate de 9,9%, de trei ori mai ridicată decât pe Everest (8.848m), cel mai înalt şi promovat munte din lume.

Expediţia lui Horia Colibăşanu a început la sfârşitul lunii martie.

Sursa: Mediafax

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase