Home » D:News » Ai renunţa la sex pentru WiFi? Un studiu recent dezvăluie ce ar face un om pentru a rămâne online – FOTO+VIDEO

Ai renunţa la sex pentru WiFi? Un studiu recent dezvăluie ce ar face un om pentru a rămâne online – FOTO+VIDEO

Publicat: 16.05.2016
La ce ai renunţa tu în schimbul serviciului de telefonie sau WiFi?

Un studiu realizat recent de compania Intrepid Travel oferă o uimitoare privire de ansamblu despre dependenţa, în continuă creştere, de tehnologie din Statele Unite ale Americii. Studiul dezvăluie că mulţi oameni ar fi dispuşi să renunţe timp de o lună la prieteni pentru a avea WiFi.

Mulţi dintre cei intervievaţi au recunoscut dependenţa lor de dispozitivele tehnologice moderne, iar renunţarea la acestea ar putea să le provoace durere şi stări de nervozitate.

În medie, adulţii intervievaţi au afirmat că pot rezista fără telefoanele mobile doar 16 de ore, după depăşirea acestui termen, respondenţii au spus că se vor simţi „mizerabil”. Cei mai mulţi dintre cei chestionaţi au spus că telefonul lor mobil nu este niciodată la o depărtare mai mare de trei paşi.

Cercetătorii au chestionat 1.500 de adulţi din Statele Unite pentru a afla gradul lor de dependenţă de tehnologia modernă. Mai mult de o treime dintre participanţi (35 %) au raportat că îşi petrec „prea mult” timp pe telefonul mobil, laptop sau tabletă.

Aproape jumătate, 41 %, au declarat că aleg să viziteze anumite locuri sau să participe la evenimente deoarece fotografiile făcute acolo vor face conturile lor de pe reţelele de socializare să arate mai bine.

Alte răspunsuri au fost chiar alarmante.

O femeie a raportat că ea, de obicei, merge la culcare, iar înainte de somn foloseşte iPad-ul. Într-o dimineaţa, după ce s-a trezit, şi-a dat seama că soţul ei s-a rostogolit în timpul nopţii peste iPad, declanşând în stare de inconştienţă camera dispozitivului pentru face poze ale organelor genitale.

Un alt participant a spus că vacanţă lui în familie, programată într-un mediu rural, a fost distrusă după ce acesta a intrat într-o vacă şi şi-a sucit glezna deoarece era ppreocupat cu telefonul mobil. Acest scenariu nu este unul puţin frecvent. Unul din cinci adulţi intervievaţi au spus ca au dat peste cineva/ceva fiindcă erau preocupaţi de un anume dispozitiv. Mai mulţi de 1 din 10 au raportat că au căzut, au intrat într-un stâlp sau s-au lovit de un perete în timp ce scriau sms-uri.

Patru din zece intervievaţi au răspuns că nu „au trăit cu adevărat” unele dintre momentele cele mai preţioase ale vieţii, inclusiv primii paşi ai copilului sau absolvirea acestuia, din cauza dispozitivelor mobile.

O femeie a raportat că a ratat momentul în care cenuşa mamei sale a fost împrăştiată în ocean, fiindcă era ocupată, încercând să fotografieze petale de flori ce pluteau pe apă. Aproape 47 % dintre cei intervievaţi au declarat că nu ar merge în vacanţă fără telefonul lor şi că ar putea petrece aproximativ două ore în căutarea conexiunii.

„O excursie cu scopul unei „detoxifieri de digital” are multe beneficii pentru sănătate, inclusiv obţinerea unor noi prietenii sau aprofundarea celor vechi, un somn mai bun sau îmbunătăţirea memoriei şi a capacităţii de a participa la conversaţii mai semnificative”, a declarat Leigh Barnes,director la o agenţie de turism.

Unii americani au declarat că în schimbul unui serviciu de telefonie mobilă sau WiFi pe o lună, ar renunţa la mai multe obiceiuri preferate, inclusiv vin, prieteni şi chiar sex. Mulţi dintre intervievaţi sunt conştienţi că au o problemă, iar 56 la sută dintre ei au raportat că ar fi dispuşi să ia măsuri pentru a se debarasa de acest obicei.

„Am devenit atât de obsedaţi de documentarea tuturor momentelor din viaţă pe care pur şi simplu uităm să le trăim. Un detox digital este un memento important că viaţa nu este menită să fie trăită printr-un telefonul mobil”, a declarat Leigh Barnes.

Sursa: Mail Online

Vă recomandăm şi aceste articole: 

 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase