Home » D:News » O ţară din Europa a decis că angajaţii nu mai sunt obligaţi să răspundă la email

O ţară din Europa a decis că angajaţii nu mai sunt obligaţi să răspundă la email

Publicat: 13.05.2016
O ţară din Europa a decis că angajaţii nu mai sunt obligaţi să răspundă la email
Ideea de conectare permanentă reprezintă o problemă tot mai mare.

Partidul Socialist al lui Francois Hollande e pe cale să voteze o lege care va da angajaţilor, pentru prima oară, „dreptul de a se deconecta” de locul de muncă şi de a nu răspunde la mail-uri, scriu cei de la BBC.


Potrivit Business Magazin, companiile cu mai mult de 50 de angajaţi vor fi obligate să prezinte un plan care să conţină orele (în special seara şi în weekend) în care angajaţii nu sunt obligaţi să răspundă la mesajele electronice.

Chiar dacă reacţiile din alte state membre UE nu au fost cele aşteptate, guvernul francez insistă că ideea de conectare permanentă reprezintă o problemă tot mai mare, asupra căreia trebuie luate o serie de măsuri.

„Toate studiile arată că există mult mai stres legat de muncă în ziua de azi, şi acest stres este constant”, a declarat parlamentarul socialist Benoit Harmon.

„Angajaţii părăsesc fizic biroul, dar nu îşi părăsesc munca. Ei rămân ataşaţi printr-un fel de lesă electronică, exact ca un câine. Mesajele, email-urile colonizează viaţa angajaţilor până la punctul la care aceştia cedează nervos”, a conchis Harmon.

Sursa: Business Magazin
 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase