Home » D:News » Ce este foliculita şi cum putem scăpa de ea

Ce este foliculita şi cum putem scăpa de ea

Publicat: 23.05.2016
Ce este foliculita şi cum putem scăpa de ea
Foliculita este o inflamaţie a glandei sebacee de la baza firului de păr, o afecţiune cu care se confruntă tot multe persoane. Medicul Viviana Iordache spune pentru Gândul cum putem scăpa de ea.

“Foliculita cronică este o inflamaţie a glandei sebacee de la baza firului de păr şi are o componentă congenitală în keratoza pilară (adică ne naştem cu această tendinţă). Firul de păr se îngroaşă şi poate fi prins în glandă, iar organismul încearcă să-l elimine, aşa se produce inflamaţia. Alteori, firele de păr sunt foarte groase sau sunt aşezate în unghi, iar la epilare se rup în loc să se smulgă. Cresc pe sub piele sau se întorc în rădăcină şi produc o reacţie de respingere, pe care o mai ajutăm şi noi, tot încercând să săpăm după ele. De multe ori, ne trezim cu probleme de inflamaţie după ani de „linişte”,  în urma unor schimbări hormonale”, precizează medicul dermatolog Viviana Iordache pentru Gândul.

În general, aspectul de foloculită ne poate induce în eroare. “S-au încearcat multe tratamente până s-a pus la punct tehnologia de epilare definitivă: antibiotice şi dezinfectante locale şi sistemice, antiinflamatorii, contraceptive, retinoizi sistemici. Epilarea definitivă rezolvă această problemă, distrugând motivul inflamaţiei. Noua generaţie de lasere acţioneză pe firele deschise la culoare şi pe pielea închisă la culoare sau bronzată. Ba mai mult, pacientul nu resimte niciun pic durerea. Sistemele clasice emiteau lumina care odată absorbită determină explozia firului de păr. Noul sistem de lasere are ţinta profundă. Străbate pielea fără să se absoarbă şi „coace” rădăcinile fără risc şi fără durere. În medie sunt necesare şase şedinţe la 4-6 săptămâni”, mai spune dermatologul.

Sursa: gandul.info

Vă mai recomandăm şi: Ce nasc în copilul român, violenţa şi autoritatea din societate

                                            Specialiştii în neuroştiinţe au descoperit secretul fericirii

                                            Un studiu de 30 de ani anulează toate temerile. ”Nu există nicio legătură între cancer şi telefoanele mobile”

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase