Home » D:News » O gorilă pe cale de dispariţie a fost împuşcată mortal ca urmare a unui incident şocant. ”Putea fi şi mai rău” – FOTO+VIDEO

O gorilă pe cale de dispariţie a fost împuşcată mortal ca urmare a unui incident şocant. ”Putea fi şi mai rău” – FOTO+VIDEO

Publicat: 31.05.2016
Oficialii de la grădină zoologică au împuşcat mortal o gorilă.

S-a întâmplat după ce un băiat în vârstă de patru ani a căzut în cuşca gorilei. Copilul a trecut de barieră şi a căzut într-un şanţ cu apă, unde a fost prins şi târât de gorilă.

Reprezentanţii au spus că au decis să împuşte gorila de 180 kg fiindcă situaţia „punea viaţa copilului în pericol”.

Săptămâna trecută doi lei au fost împuşcaţi mortal într-o grădină zoologică din Chile, după ce un om a intrat în cuşca lor încercând să se sinucidă.

După incident, reprezentanţii grădinii zoologice din Cincinnati au închis temporar expoziţia de gorile.

Sursa foto: Youtube

Băieţelul de numai 4 ani căzut de la o înălţime de 3 metri într-un şanţ cu apă.  În imaginile video de mai jos se vede cum băiatul a fost târât prin apă de gorilă. Apoi, gorila se opreşte, iar copilul se uită la animal. Potrivit relatărilor, copilul a fost târât, timp de 10 minute, de o gorila de sex masculin, pe nume Harambe.

Imediat după incident, copilul a fost dus la un spital local.

”S-a făcut o alegere grea, dar potrivită, deoarece această decizie a salvat viaţa băieţelului. Putea fi şi mai rău”, a declarat directorul grădinii zologice Thane Maynard. 

Potrivit lui Maynard, tranchilizantul nu şi-a făcut efectul suficient de rapid. Maynard a spus că, deşi băiatul nu era sub atac, el „cu siguranţă era în pericol”.

„Suntem cu toţii devastaţi de acest accident tragic care a dus la moartea unei gorile pe cale de dispariţie Aceasta este o mare pierdere pentru familia grădinii zoologice şi, în special pentru populaţia gorilelor din întreaga lume”, a declarat Maynard.

În cuşcă se aflau şi ale două gorile de sex feminin, care nu s-au apropiat de copil.

Harambe s-a născut în captivitate, în Texas, şi a fost mutat la Cincinnati Zoo în 2014, unde putea face parte dintr-un program de dezvoltare a populaţiei de gorile.

Sursa: BBC

Vă recomandăm şi aceste articole: 

Doi lei au fost împuşcaţi mortal după ce un bărbat dezbrăcat a încercat să îi hrănască cu propriul corp

 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase