Home » D:News » Până la ce vârstă dă rezultate purtarea aparatului dentar

Până la ce vârstă dă rezultate purtarea aparatului dentar

Publicat: 11.06.2016
Până la ce vârstă dă rezultate purtarea aparatului dentar
Tot mai multe persoane depăşesc convingerea că aparatul dentar este destinat doar copiilor sau tinerilor şi iau decizia de a urma un tratament ortodontic la vârstă adultă, când înţeleg beneficiile unui zâmbet frumos şi sănătos.

Medicii specialişti subliniază că aparatul dentar poate aduce rezultatele dorite indiferent de vârstă, singurul factor de care trebuie ţinut cont fiind sănătatea gingiilor şi a osului care susţine dinţii, scrie CSID.

În plus, odată cu avansul în domeniul ortodonţiei, aparatul dentar nu mai este de mult inestetic şi nici nu mai produce disconfort.

Dacă în copilărie fie nu au avut şansa de a purta aparat dentar, fie nu l-au purtat suficient din diverse motive ori nu au fost preocupaţi de această problemă, astăzi mulţi adulţi urmează tratamente ortodontice. Numărul lor a crescut tot mai mult în ultimii ani, reprezentând la acest moment aproximativ 30-35% din numărul total al pacienţilor din cabinetul medicului specialist ortodont.

„Cu toate că poate dura mai mult timp îndreptareea dinţilor, ţinând cont că deplasarea lor încetineşte pe măsură ce îmbătrânim, rezultatele pot fi excelente chiar şi la o vârstă mai înaintată. În comparaţie cu adolescenţii, adulţii tind să fie mai motivaţi să respecte sfaturile medicului specialist atunci când poartă aparat dentar. Disponibilitatea lor de a colabora cu ortodontul reprezintă un mare avantaj în atingerea obiectivelor tratamentului în cel mai scurt timp posibil”, subliniază doamna doctor Mihaela Dan, medic specialist ortodont.

Beneficiile tratamentului cu aparat dentar

Unul dintre cele mai puternice motive pentru a apela la aparatul dentar indiferent de vârstă este dorinţa de a avea un zâmbet perfect, conştienţi fiind de importanţa lui atât în viaţa personală, cât şi profesională. Un aspect fizic plăcut oferă mai multe şanse de promovare în carieră sau de a avea succes la un interviu, mai multă încredere în sine care se transmite celor din jur. Surprinzător sau nu, 47% dintre oameni observă prima dată la cei din jur zâmbetul şi doar 31% observă ochii, 7% hainele şi 4% părul.

Desigur că şi implicaţiile de ordin medical reprezintă un factor puternic.

Citeşte continuarea în CSID!

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase