Home » D:News » Accesul tinerilor sub 18 ani, interzis pe o aplicaţie controversată

Accesul tinerilor sub 18 ani, interzis pe o aplicaţie controversată

Accesul tinerilor sub 18 ani, interzis pe o aplicaţie controversată
Publicat: 13.06.2016
Această politică a fost luată în considerare încă de la începutul anului şi va intra în vigoare abia de săptămâna viitoare.

Tinder, controversata aplicaţie cunoscută în special pentru găsirea de parteneri de ocazie, a anunţat că va limita accesul la servicii pentru persoanele sub 18 ani, anunţă Go4it.

Se pare că Tinder încearcă să devină o companie mai responsabilă, încercând astfel să protejeze minorii. Desigur, pentru a putea trece de această limitare nu trebuie decât să schimbi o setare în Facebook.

Întrucât autentificarea pe Tinder se face exlcusiv prin intermediul Facebook, va fi foarte uşor să restricţioneze accesul persoanelor sub 18 ani. Serviciul va verifica data naşterii de pe profilul personal şi dacă utilizatorul are 18 ani împliniţi, va putea să continue să folosească aplicaţia. Cei care nu au, vor fi opriţi încă de la ecranul de autentificare.

Desigur, oricine poate să intre pe Facebook să îşi modifice data naşterii.

Înainte de această decizie, oricine deţinea un cont de Facebook putea să folosească Tinder. Întrucât vârsta minimă pentru Facebook este de 13 ani, foarte mulţi minori ajungeau pe Tinder. Serviciul a încercat să limiteze funcţionalitatea aplicaţiei pentru minori, oferindu-le doar rezultate din categoria de vârstă 13-17, însă de acum aceasta nu va mai fi o opţiune.

Desigur, Tinder ştie că sistemul de verificare poate fi păcălit în astfel de moduri, însă prin limitarea accesului minorilor pe platforma sa, compania nu mai este responsabilă pentru situaţii în care adulţi ar putea să ajungă să vorbească cu minori.

Sursa: Go4it

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase