Home » D:News » 5 reguli obligatorii vara pentru a avea un păr sănătos

5 reguli obligatorii vara pentru a avea un păr sănătos

Publicat: 23.06.2016
În anotimul călduros, părul devine uscat, lipsit de strălucire şi greu de aranjat. Hairstylistul Cristi Pascu te învaţă ce să faci ca podoaba capilară să devină unul dintre atuurile tale în materie de frumuseţe.

1. Uleiul hidratant

“Vara este obligatoriu să apelezi la un ulei hidratant pe care să-l aplici pe lungimea părului şi pe vârfuri. În acest sezon, părul se deschide la culoare, îşi pierde din strălucire şi din volum. devine casant, vârfurile se despică. Uleiul trebuie să fie unul natural, de argan sau de cocos”, spune Cristi Pascu.

2. Coafurile lejere

“Trebuie să ţinem cont că vara trebuie să ne coafăm simplu şi lejer. Părul trebuie să fie uşor prins şi nu recomand coafurile elaborate, care agresează părul”, adaugă Cristi Pascu.

3. Masca protectoare

“În afară de uleiuri, este obligatoriu să foloseşti, măcar o dată pe săptămână, masca hidratantă. Dacă părul este vopsit, atunci masca nu trebuie să fie lasată mai mult de 10 minute, în caz contrar îndepărteaza culoarea”, spune specialistul.

4. Hidratare

“Pentru a preveni degradarea şi căderea părului, pe timp de vară este foarte importantă hidratarea, aşa că e necesar să consumi multe lichide. Apa este un remediu natural, celulele corpului absorb apa şi foliculii părului rămân astfel flexibili. Lipsa apei va face ca parul să devină casant şi să-şi piardă din strălucire”, precizează Pascu.

5. Evită folosirea uscatorului

“Pe timp de vară, îţi recomand să-ţi laşi parul să se usuce natural. Te poţi ajuta de un prosop, însă uscatorul este doar o sursă de caldura,ce afectează structura de firului de par”, concluzionează Cristi Pascu.

Sursa: gandul.info

Vă mai recomandăm şi: Barbatul cu cel mai lung par din lume a murit

                                             Firele de păr pot prevesti un atac de cord cu câteva luni în avans

                                             Robotul ce efectuează transplanturi de păr a fost aprobat!

 

 

 

 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase