Home » D:News » Sexul te ajută să slăbeşti? Iată patru mituri despre pierderea în greutate

Sexul te ajută să slăbeşti? Iată patru mituri despre pierderea în greutate

Publicat: 17.07.2016
Americanii cheltuie anual 60 de miliarde de dolari pe produse de slăbit, de la produse care înlocuiesc alimentele până la aplicaţii pe telefon.

Acum 15 ani, în America, nivelul obezităţii, a devenit epidemic. În ciuda eforturilor intense de prevenire şi vindecare a obezităţii, un studiu publicat de revista American Medical Association a dezvăluit faptul că 35% dintre bărbaţi, 40% dintre femei şi 17% dintre copii şi adolescenţi sunt obezi. Rata este în continuă creştere în rândul adolescenţilor şi femeilor. Experţii avertizează că noua generaţie de copii va fi prima în 200 de ani care are o speranţă de viaţă mult mai scăzută faţă de părinţii lor, una dintre cauze fiind obezitatea. Miturile care s-au dezvoltat în jurul acestei probleme îi împiedică pe oameni să trateze obezitatea eficient.

Iată câteva mituri despre pierderea în greutate:

1.Modificările pe termen lung pot fi obţinute prin micile schimbări alimentare 

Din păcate, acest fapt nu este adevărat. Micile schimbări din alimentaţie nu adaugă mai multe kilograme din moment ce, psihologic, corpul tău încearcă să rămână la aceiaşi greutate. Schimbările, oricât de mici ar fi ele, contează, pentru că îţi pot îmbunătăţi nivelul sănătăţii. Însă nu vei da jos prea multe kilograme dacă te abţii de la ultima înghiţitură. 

2. Dacă îţi impui realizări realistice, când încerci să pierzi în greutate vei fi mult mai optimist, deoarece realizările mari produc frustrare în cazul eşecului.

Pacienţii de obicei au ţeluri ambiţioase, când vine vorba de scăderea în greutate, iar medicii încurajează un astfel de comportament. Nu există probe conform cărora obiectivele puternice pot conduce către frustrare, dimpotrivă, pot conduce către rezultate mult mai bune.

3.Pierderea rapidă în greutate nu menţine corpul în forma dorită pentru mult timp, precum şi pierderea lentă în greutate

Studiile au arătat faptul că pierderea unei cantităţi mari de greutate într-un termen scurt poate fi asociată cu pierderea în greutate pe termen lung.

4.O partidă de sex poate arde tot atâtea calorii cât o plimbare de un kilometru

Din păcate este un alt mit. În medie, o partidă de sex (de şase minute) poate arde doar 20 de calorii în cazul unui bărbat în jurul vârstei de 30 de ani. 

Cred oamenii în aceste mituri?

A fost realizat un studiu asupra a peste 300 de oamenii cu vârsta medie de 37 de ani, majoritatea femei (76%), hispanici şi negri (38%) şi non-hispanici şi albi (47%). Majoritatea persoanelor intervievate credeau în aceste mituri (primul mit: 85%, al doilea mit: 94%, al treilea mit 85% şi al patrulea mit: 61%) Nu a fost nicio diferenţă de sex, rasă, educaţie, aproape toţi au crezut unul dintre mituri. Aceste mituri încă se regăsesc în media, în unele cazuri chiar şi medicii cred aceste mituri.

Sursa: IFL Science

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase