Home » D:News » Metoda chinezilor de a testa rezistenţa celui mai lung pod din sticlă

Metoda chinezilor de a testa rezistenţa celui mai lung pod din sticlă

Publicat: 06.07.2016
Podul de sticlă din Zhangjianjie Grand Canion Glass Bridge este unul dintre cele mai lungi poduri din sticlă din lume. Podul este situat în provincia chineză Hunan. Rezistanţa acestuia a fost testată sâmbăta trecută.

Pentru a testa rezistanţa podului, turiştii chinezi au utlizat ciocane care cântăreau 5,5 kilograme, însă ciocanul nu a reuşit decât să facă o crăpătură în pod.

,,Chiar dacă sticla s-a crăpat  nu se va sparge niciodată în bucăţi, turiştii pot să se bucure în continuare de această atracţie”, a afirmat unul dintre oficialii chinezi responsabili de pod.

Pentru a testa cu adevărat rezistenţa podului, o maşină de două tone a trecut podul fără ca acesta să păţească ceva. Podul a fost proiectat pentru a susţine circa 800 de persoane, acesta a întrecut zece recorduri mondiale printre care cea mai înaltă platformă de bungee jumping din lume.

Podul Zhangjiajie Grand Canyon Glass Bridge are o lungime de 430 de metri şi o lăţime de şase metri. Construcţia este amplasată la 300 de metri deasupra solului.

Pe pod sunt deseori organizate evenimente, precum sesiuni de yoga.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase