Home » D:News » Povestea omului care a creat cele mai cunoscute jucării din lume

Povestea omului care a creat cele mai cunoscute jucării din lume

Povestea omului care a creat cele mai cunoscute jucării din lume
Publicat: 06.07.2017
LEGO este unul dintre cele mai faimoase branduri de jucării din lume, dar puţini ştiu că această companie de 4,7 milioane de euro a luat naştere într-o dulgherie din Danemarca, iar primele jucării LEGO erau realizate 100% din lemn.

Povestea sa începe la 1932, când Ole Kirk Christiansen, al zecelea copil al unei familii dintr‑un sat din Danemarca, a fondat o companie producătoare de bunuri de larg consum. Produsele erau realizate integral din lemn, iar vânzările de scări şi mese de călcat aduceau cea mai mare parte din câştig. Din cauza crizei economice mondiale, schimbarea a survenit inevitabil în urma scăderii bruşte a cererii pentru aceste produse, notează Business Magazin.

Aşadar, Christiansen a fost nevoit să se orienteze spre altă nişă pentru a-şi salva afacerea. Aşa a început să fabrice din ce în ce mai mult jucării din lemn, existând cerere pentru acestea chiar şi în timpuri dificile. Antreprenorul a beneficiat de sprijin din partea fiului său, Godtfred, care s-a implicat în afacerea tatălui încă de la vârsta de 12 ani. Odată lansată producţia de jucării, Christiansen a început să caute un nume pentru companie. El a solicitat tuturor angajaţilor să propună câte un nume pentru companie şi, cu toate ideile acestora, tot el a ales numele final – LEGO –, format prin sudare, din cuvintele daneze „leg“ şi „godt“, care înseamnă „a se juca frumos“. Câţiva ani mai târziu, Christiansen a aflat că în latină „lego“ înseamnă „a pune împreună“, idee care a stat la baza viitorului companiei.

Aşa a început, practic, crearea primelor jucării LEGO, sub motto-ul personal al lui Christiansen – „Der bedste er ikke for godt“, ce înseamnă „Doar cel mai bun este destul de bun“, pe care fiul său, Godtfred Kirk, l-a ilustrat deasupra tuturor locurilor unde munceau angajaţii. Până în 1936, compania a ajuns la un portofoliu cu 42 de tipuri de jucării, timp în care mai producea şi alte obiecte din lemn.

Citeşte continuarea în Business Magazin!

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase